Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jak na zářivou pleť? Hlavní je čistota a zdravá výživa

  • 16. července 2013 | 06:00

    Je vaše pleť mdlá, unavená, nebo dokonce zašedlá? Po zářivém a svěžím vzhledu ani památky? Nebojte, nejste v tom sama. Znečištěné ovzduší, sucho v klimatizovaných budovách i nedostatečná hydratace dnes trápí většinu z nás. Naštěstí víme, co vás spolehlivě rozzáří!

  • Všechno začíná uvnitř

    Jinými slovy - bez zdravé stravy to nejde. Důležité vitaminy a minerály ostatně neprospějí jen vaší pleti, ale celému organismu včetně psychiky. Vaši pleť i náladu rozjasní třeba dýňová a slunečnicová semínka, avokádo, granátové jablko nebo rukola.

    Dáváte před exotikou přednost lokálním plodům? Pak rozhodně vyražte sbírat lesní plody. Maliny, ostružiny, borůvky či lesní jahody jsou bohaté zdroje vitaminů a jako bonus vaše pleť ocení pobyt na čerstvém vzduchu.

    Ovoce
    Autor: Shutterstock.com
  • Čistota je půl zdraví

    Odličovač voděodolného očního maku-upu DermatoCLEAN, Eucerin, 125 ml za 269 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Také vás v dětství rodiče sekýrovali, ať si nesaháte na obličej? Něco na tom je. Vaše pokožka potřebuje něžné zacházení a dobrou hygienu - takže učiňte přítrž neurotickému drbání na nose i mnutí očí.

    A když už jsme u očí: jde o oblast, která si zvlášť u žen zaslouží pozornost. Jestli i vy nosíte řasenku, linky nebo oční stíny každý den, dbejte na důkladné večerní odlíčení, nejraději přípravkem určeným k odstranění voděodolného make-upu. Předejdete tak zašednutí pleti.

  • Opláchnout nestačí

    Čistící pěna na obličej s výtažkem z nimby, Himalaya, 200 ml za 126 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Nezáleží na tom, kolik make-upu nosíte - každá tvář si zaslouží ráno a večer poctivě vyčistit vhodným přípravkem. Záleží na vás, jestli půjde o odličovací mléko, mycí gel nebo pěnu; případný peeling bude stačit jednou dvakrát za týden.

    Při výběru správného produktu je ale důležité znát svůj typ pleti. Jedině tak získáte záruku, že se mastná pokožka nebude mastit víc, suchá se nevysuší a problematická se do hloubky pročistí.

  • Kapka živé vody

    Čisticí tonikum na problematickou pleť Stay Clear, Nivea, 200 ml za 99,90 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Ale ne, ještě jsme neskončily: druhý krok čištění by měl patřit pleťové vodě nebo silnějšímu toniku. Výběr záleží na kvalitě vaší pleti; tonikum se obecně hodí spíše pro majitelky rozšířených pórů a černých teček.

    Stálicí už se za poslední roky stihla stát také micelární voda, která velmi dobře odličuje a zbavuje pleť nečistot, aniž by ji dráždila. A pokud toužíte po ještě mírnějším přípravku, zkuste vodu termální. Zase jste o krok blíž ke svěžesti a jasu!

  • Kdo maže, ten září

    Rozjasňující sérum Lightful, MAC, 30 ml za 1050 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Toužíte rozsvítit svou pleť na maximum? Cestu do vašeho každodenního rituálu by si měl najít speciální rozjasňující krém či gel. My je nejraději používáme ráno, večer je vystřídá těžší hydratační krém.

    Novinkou na trhu jsou pak rozjasňující séra (nabízí je zatím třeba MAC nebo Yves Saint Laurent). Můžete je kombinovat s krémem, a dodat tak zářivý vzhled místům na tváři, která to nejvíc potřebují. Skvělé na kruhy pod očima i oblast kolem nosu.

  • Čas na optické triky

    Rozjasňovací pero Touche Éclat, Yves Saint Laurent, 860 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Všechny kroky splněny? Výborně, teď se můžete nalíčit dle libosti. Pár tipů pro vás ovšem ještě máme. Začněte u podkladové báze či make-upu: odolejte popisku "zmatňující" a raději si vyberte ty, které pleť rozzáří. I za cenu toho, že se budete nepatrně lesknout.

    Přirozený jas ostatně působí svěže a lehce, což je ideální letní kombinace! Přispěje k němu i klasický rozjasňovač nebo trocha lesklých stínů či tvářenky, které můžete jemně vmasírovat pod oči, na hřbet nosu a na jablíčka tváří.

Autor: Marie Barvínková
Diskuse ke článku
.