Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Proměna čtenářky Táni: Z šedé myšky sebevědomá kočka

9. července 2013 | 00:00

Táňa (35), která je maminkou dvou dětí, pracovala dlouho v administrativě a její šatník působil usedle. Dnes provozuje internetový obchod s koktejlovými šaty a se změnou profese by ráda změnila i svůj styl. „Móda mě velmi zajímá, ráda hledám nové inspirace a už dlouho toužím po tom, abych prožila takovou věc, jakou je proměna.“ Rádi jsme jí její přání splnili a nechali ji pod rukama stylistky a vizážistky Žanety Kantorové rozkvést.

„Asi každá žena touží po tom, aby se mohla cítit neobyčejně a nevšedně. Mě proměna otevřela úplně nové možnosti, jak se oblékat. Zásadní změnou pro mě byly úzké džíny, které jsem nikdy nenosila, stejně jako podpatky.

Můj šatník také začal hýřit barvami, šedé kousky jsem vyměnila za červenou, oranžovou nebo modrou barvu, ve kterých se cítím mnohem mladistvěji. Doporučila bych všem ženám, aby si nechaly poradit od odborníka, není za co se stydět.“ Popisuje své pocity z proměny Táňa.

Vizážistka radí: V líčení se nebojte barev

Nejdůležitější je dobrý základ make-upu, radí vizážistka Žaneta.
Autor: Nikola Pospíšil Šiková
"Jako základ líčení jsem použila podkladovou bázi, která vyhladí případné nerovnosti na pokožce. Protože má sem tam pigmentové skvrny, ještě před nanesením make-up jsem použila korektor, který barevnost skvrn zneutralizuje.

Protože je léto a Táňa má hezkou pleť, zvolila jsem jen lehký make-up a jahodová zdravíčka. Ženy by si měly uvědomit, že své nedostatky nezakryjí velkou vrstvou líčidel, ale spíše správně zvolenými produkty." Radí vizážistka a stylistka Žaneta Kantorová z mojestylistka.cz.

Barev není třeba se bát. Tániny oči díky zeleným stínům krásně prokoukly.
Autor: Nikola Pospíšil Šiková
„Přestože si ženy často myslí, že k zeleným očím se zelené stíny nehodí, je to právě naopak. Tániny oči jsem rozsvítila pastelově zelenými stíny, které působí velice svěže a mladistvě. Šmrncovní letní líčení jsme podtrhly jahodovým odstínem rtěnky a leskem, který vykouzlil šťavnatost rtů. Protože v jednoduchosti je krása, do vlasů jsem vetřela tužidlo a vyfoukala pro větší objem tak, aby si takto upravit vlasy zvládla Táňa i doma.“

Větší boky nezakrývejte, raději je ukažte. Říká stylistka

„Často vidím ženy zakrývat širší boky pytlovitými kalhotami, které jim na objemu ještě přidají. Tento nešvar měla i Táňa, proto jsem jí ukázala, jak skvěle bude vypadat v úzkých kalhotách.“ Říká Žaneta, která pro naši čtenářku připravila tři krásné outfity na léto, které navíc spojoval jeden výrazný prvek-kostkovaný trenčkot.

Pohodlí a styl mohou jít ruku v ruce, jak dokazuje tímto outfitem stylistka.
Autor: Nikola Pospíšil Šiková
Smělá oranžová

Druhý outfit je velice pohodlný, nenucený a velice svěží. Úzké džíny krásně zvýrazní hezky tvarovaná lýtka, díky strečovému materiálu zpevní postavu a postava vypadá štíhlejší.

Doplnily jsme je oranžovým topem s vázačkou na předním díle, která působí mladistvě a rozverně zároveň. Táňa obula plátěné kecky a jako kontrast jsme přidaly elegantní maxi psaníčko.

Elegantní jahodové šaty

Křehká blondýnka si často oblékala nevýrazné barvy a tak jsme pro ni připravili takovou „vitamínovou“ bombu. Tmavé a neutrální barvy si totiž mohou dovolit jen hodně mladé ženy a dívky, přidávají totiž věk a vyniknou v nich všechny nedostatky.

Líbilo by se vám více proměn čtenářek?
80%
20%
Děkujeme za Váš hlas!
40 hlasů
10 hlasů

Proto by se ženy s přibývajícím věkem měly přeorientovat na barevnější kousky. Jahodově červené šaty Táňu rozzářily, v kombinaci s kostkovaným trenčkotem působí elegantně a hodí se na každodenní pochůzky po městě i na pracovní schůzky. Jakmile je ale doplní výraznými zlatými šperky a podpatky, může v nich směle vyrazit i do společnosti.

Kombinace vzorů není tabu, jen se to musí dělat s citem.
Autor: Nikola Pospíšil Šiková
Kombinace vzorů

"Často se setkávám s tím, ženy se bojí kombinovat různé vzory, přitom je to jednoduchý způsob, jak ozvláštnit svůj styl. Proto jsme v posledním outfitu nakombinovaly pruhovaný top s kostkovaným kabátem a celé to doplnily o kraťásky. Pastelové barvy a krátké kalhoty si Táňa může směle dovolit, tak proč je nenosit," uzavírá stylistka Žaneta Kantorová.

Celou proměnu, kterou jsme uskutečnily ve stylové kavárně Natálie Steklová shop&café, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Děkujeme.