Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co na nás muži milují? Když jsme si jisté v kramflecích!

8. července 2013 | 10:00

Která z nás se na v botách na sexy podpatku necítí jako opravdová žena… Vysoké podpatky jsou rozhodně jedním ze symbolů ženské krásy. Vytvoří sexy siluetu, prodlouží nohy, dodají sebevědomí a centimetry navíc. A co víc, muži je na nás zbožňují!

Sebekrásnější boty na podpatku vám ale sex appeal nepřinesou, pokud se v nich nebudete umět ladně pohybovat. Naučte se žít na „vysoké noze“- krátký kurz chůze na vysokých podpatích se vám bude (nejen o prázdninách) hodit!

Ladnost nade vše

Dávala jste doteď přednost spíš pohodlným rovným botám? Nevíte s jakou délkou podpatků začít a hlavně, jak se na nich naučit chodit ladně a nevypadat jako na chůdách? Zeptaly jsme Veroniky Sajdokové z CCC: „Trénink nemá smysl zahajovat s podpatky nižšími než pět centimetrů, protože v nich se pohybujete na podobné platformě, jako mají běžné boty. Pro první krůčky na vysokých podpatcích jsou ideální boty se zvýšením 6-8 cm. Vezměte si ty boty, které mají pásku přes nárt, zaručí větší stabilitu nohy.“

...
Autor: Shutterstock
Jistá v kramflecích

První krůčky nacvičujte doma, získáte jistotu a  nové boty alespoň trochu rozchodíte. Nejlepší povrch na podpatkový dril je třeba linoleum, na které bota dobře přilne. Dobré je také chodit před zrcadlem. To pomůže sladit ladnost pohybů. Poté, co si budete trochu jisté v kramflecích, zkuste si párkrát elegantně sejít schody. Nevstoupejte však na celou nohu, ale našlapujte pouze na přední část boty. Pořiďte si lodičky, které mají gumové patničky a tolik nepodkluzují.

Držení těla je základ

Sexy chůze na podpatích vyžaduje především správné držení těla. Mějte zatažené břišní svaly, hlavu vzhůru a rovná ramena. Představte si, že na  nich máte pravítko. Nekrčte kolena, ale snažte se napjatými lýtky spíše lehce pohupovat. Nohy pokládejte přirozeně před sebe, jako byste šla po rovné čáře. Zapomeňte na přehnaně pokrčené a zkřížené nohy, jak to vídáte u modelek na přehlídkových molech. Důležité je také udržovat rytmus chůze správnými pohyby boků. Na chůzi v podpatích můžete jednoduchými cviky připravit také své svaly, chodidla a prsty. Ve volných chvílích propínejte lýtka a chodidla, pomalu kružte kotníky. Cvičte také s prsty, střídavě je pokrčujte a natahujte nebo se je snažte roztáhnout co nejvíce od sebe.

Kdo nám o víkendu naservíruje nejlepší módní lahůdky?
Autor: archiv NewYorker
Dračice místo Popelky

Při chůzi nedělejte příliš velké kroky. Kratší kroky vypadají více svůdně.
S novými lodičkami si kupte také gelové nebo pěnové vložky do špičky i pod patu, které vám chůzi značně zpříjemní. Pokud nechcete na večírku, bále nebo na rande dopadnout jako Popelka, vystříkejte si lodičky antibakteriálním sprejem s nano stříbrem. Po něm vám noha nebude v botách nepříjemně klouzat. Sprej také zabrání nepříjemnému pachu, což především v letních měsících, kdy se nohy více potí, jistě uvítáte. Proti klouzání nohou pomohou také gelové polštářky pod prsty. Tak, hlavu vzhůru a nohy až na zem!

Autor: dit