Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak přežít léto: Kosmetické vychytávky nejen pro horké dny

  • 28. června 2013 | 16:00

    Když se řekne léto, představíme si moře, pláže, výlety, sluníčko, lehké šaty a ještě lehčí líčení. Ve skutečnosti je to ale i doba proměnlivého počasí a náročného cestování, které našemu tělu zrovna neprospívají. Naštěstí máme tipy, jak si zachovat sexy a svěží vizáž za všech okolností!

  • Poražte akné - i na těle

    Sprchový gel AQUAPORIN Active, Eucerin, 400 ml za 235 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Během roku vás možná netrápí, ale v létě musí pupínkům v oblasti dekoltu a zad čelit většina z nás. Navzdory obecné představě je nezpůsobují sluneční paprsky - ty je pouze "vytáhnou".

    Za akné na těle ve skutečnostui může hlavně pot a kosmetické přípravky, které dráždí pokožku, včetně sprchových gelů a opalovacích krémů.

    Hlavní je prevence: noste oblečení z prodyšných materiálů a používejte neparfemovanou kosmetiku určenou pro citlivou pleť, třeba tu od značky Eucerin. A jestli můžete, vydejte se k moři. To dokáže s problematickou pletí zázraky!

  • Depilujte jako profesionálka

    Cestovní depilační sada na obličej a třísla, Moom, www.krasa.cz, 170 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Pro dokonale hladkou oblast bikin můžete zamířit do salónu. Ale nemusíte! Pro domácí depilaci platí jen dvě pravidla: opatrnost a žádné experimenty.

    Nemáte-li praxi, raději se v této oblasti vyhněte zahřívacímu vosku (au!). Vsaďte raději na voskové pásky nebo cukrovou pastu; fanynky přírodní kosmetiky si zamilují tu od Moom.

    Nejprve vestoje odstraňte chloupky v podbřišku a horní části stehen. Pak se posaďte na tvrdý povrch, jednu nohu natáhněte do strany a postarejte se o chloupky ve vnitřní části třísel. Depilujte raději po menších částech a pásky vždy strhávejte proti směru růstu.

  • Zbavte se tvrdých pat

    Extra tvrdý oboustranný pilník na paty, Sally Hansen, 149 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Všechno, co potřebujete, abyste měla hebké nožky do sandálů, je kvalitní pemza nebo skleněný pilník (třeba oboustranný od legendární značky Sally Hansen). Trik je jednoduchý: obrušujte chodidla, když jsou zcela suchá. Paty vždy pilujte směrem dovnitř.

    Obroušenou kůži opláchněte a ještě vlhká chodidla důkladně namažte mastným hydratačním krémem nebo dětským olejíčkem. Pak si oblékněte vlněné ponožky a vydržte v nich aspoň půl hodiny. Pro maximální efekt opakujte jednou za dva až tři dny.

  • Chraňte vlasy před sluncem

    Ochranný šampon Solar Sublime, L´Oréal Professionnel, 250 ml za 249 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Pamatujte na to, že sluneční paprsky mohou poškodit vaše lokny stejně jako vaši pleť. A neplatí to jen na dovolené. Pořiďte si proto na léto kromě opalovacího krému i ochranné vlasové přípravky.

    Jestli navíc vyrážíte na dovolenou k moři, vašim vlasům hrozí dehydratace. Kvalitní "letní" šampon, jako je Solar Sublime od L'Oréal Professionel, vaše vlasy vyčistí, vyživí, ochrání a jako bonus jim dodá potřebnou vláhu.

  • Svažte hřívu do culíku

    Sponka do vlasů s gumičkou, H&M, 49 Kč.
    Autor: archiv firmy
    Dlouhé rozpuštěné vlasy jsou sexy, ale přiznejme si to: v horkých dnech nebo při dlouhých cestách to není zrovna příjemná varianta.

    Jestli už jste si užila dosytosti všemožných drdolů, včetně už téměř kultovního "bloggerského" drdůlku na temeni, je čas vrátit se ke kořenům. Nic letos není tak trendy jako klasický culík.

    Že je to nuda? Nemusí! Čím výše ho posadíte, tím elegantnější bude (a nemáme zrovna na mysli palmičku na vršku hlavy). Hrajte si i s jeho texturou, letí uhlazená i načechraná. Anebo s ozdobami: my jsme si oblíbily cool gumičku s kovovou sponkou.

Autor: Marie Barvínková
Diskuse ke článku
.