Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Máte oteklé oči? Pomoc najdete v kuchyni!

Klasické plátky okurek na očích: opravdu fungují?
23. června 2013 | 06:00

Jste alergička, slzíte ze sluníčka nebo si prostě občas popláčete? Ve všech případech asi řešíte stejný problém: oteklé oči. Co dělat, abyste se zbavila nepříjemného pocitu i dotěrných otázek okolí?

Pijte vodu

Za napuchlé oči může vlastně sodík obsažený v slzách. Ten dráždí tenkou kůži v očním okolí, a tak vznikají otoky. Jeho vliv ale můžete zmírnit, když budete přijímat dostatek tekutin, nejlépe čisté vody. Slaným minerálkám se naopak vyhněte.

Nesahat!

Oči, které slzí a pálí, přímo svádí k tomu, abychom si je mnuli. Tím se ale situace jen zhorší! Raději je lehce otřete ubrouskem; prsty byste je zbytečně podráždila a otoky by byly větší.

Studený obklad

Ten byste měla nasadit do akce co nejdříve. Utěrku nebo látkový kapesník namočte ve studené vodě, případně do nich zabalte pár kostek ledu, a k očím jemně přiložte. Nechte působit několik minut.Do postele

Před spaním se nezapomeňte odlíčit. Opatrně odstraňte i zbytky make-upu. Čím důkladnější budete, tím méně budou oči otékat. V posteli si podložte hlavu vyšším polštářem a snažte se spát na zádech.

Záchrana z kuchyně

Tyhle rychlé triky skvěle fungují po probuzení, kdy na tom oteklé oči bývají nejhůř: na oči si položte dva plátky okurky nebo čajové sáčky namočené v ledové vodě (kofein je zázračný!). Máte-li pár minut nazbyt, ušlehejte bílkovou pěnu a oblast kolem očí jí potřete. Až zaschne, opláchněte ji.

Autor: mab