Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chcete mít svěží pleť? Spolehněte se na kozí mléko!

24. května 2013 | 10:00

Je plné vitaminů a minerálů, prospívá trávení a imunitě, podle některých studií pomáhá i při prevenci rakoviny. Kouzlit ale umí i s naší pletí! Nebojte se dát šanci kozí kosmetice: zaručujeme, že nesmrdí!

Kozí mléko je méně tučné než to kravské, zato je úžasným zdrojem bílkovin. Už ve starém Římě si ho pochvalovali jako lék i jako kosmetický přípravek - a rok 2013 možná bude znamenat jeho velký návrat.

Kosmetické firmy si ho totiž zamilovaly. Aminokyseliny, které obsahuje, se krásně vstřebávají do pokožky, která je díky hodnotným látkám v mléce hladká, svěží a vyživená.

Jeho hydratační vlastnosti jsou nepřekonatelné, takže se hodí i pro velmi suchou pleť a skvěle brání také vysoušení po peelingu nebo po dlouhém pobytu v klimatizovaných místnostech. To, že pomáhá vyrovnat pH pleti, už je jen bonus.

koza
Autor: Shutterstock

Že vám kozí mléko, sýry a jogurty zrovna nevoní? Buďte klidní: tělové krémy, máslo a mýdla z něj vyrobené rozhodně nejsou cítit po kozách. Milují ho i celebrity a přední odoborníci na kosmetiku.

"Jako dítě jsem žila v Indii a maminka mě jednou týdně v kozím mléce vykoupala. Tehdy jsem se naučila, jak krásně hydratuje a vyživuje pleť," říká například Janet Ginnings, která pečuje o pleť britské modelky Elle Maxpherson.

Autor: Marie Barvínková