Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nalíčená za pět minut: Návod na přirozený letní make-up

Video se připravuje ...
Jak se nalíčit za pět minut
VIDEO: Alice Rossi
23. května 2013 | 07:00

Zásady letního make-upu jsou jasné: musí být odlehčený, svěží a působit přirozeně. Vizážistka Stanislava Bartošová nám poradila, jak takového looku dosáhnout. A ještě přitom ušetřit čas!

Lehké líčení, kterému se říká "nahé", je ideální pro teplé dny. A opravdu nezabere víc než pár minut! Výsledkem je bezchybná pleť s jemně zvýrazněnýma očima a rty.

Jak na to? "Začněte vždy korektorem pod očima, ať už používáte jakýkoli typ" radí Stanislava Bartošová. "Zlehka ho naneste a rozmažte štětecem nebo prsty."

Pak už můžete nanést svůj oblíbený make-up. "Roztírejte ho od kořene nosu a nezapomeňte ani na čelo, bradovou partii a krk. Odstín by měl zhruba odpovídat vašemu dekoltu."

"Tužkou na oči do růstu řas vetkněte tenkou linku. Malinko ji protáhněte, aby oko získalo mandlový tvar," vysvětluje vizážistka. "Tužku lehce rozetřete, abyste dosáhly přirozeného vzhledu."

Líčení očí dokončete řasenkou: "Můžete ji klidně použít jen na horní řasy. Na dolních se totiž v létě mají tendenci rozpíjet. Nakonec můžete nebo nemusíte použít fixační pudr, rty lehce obtáhnout konturkou a doplnit jelením lojem." Voilà!

Autor: mab