Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Věděli jste, že francouzská manikúra pochází z Hollywoodu?

18. dubna 2013 | 07:00

Bílé konečky a přirozený vzhled nehtů jsou typické znaky francouzské manikúry. Oblíbený vzhled nehtů zřejmě nepochází z Francie, ale z Ameriky. Jak to tedy vlastně bylo?

Pravděpodobně s tímto stylem manikúry přišel poprvé v 70. letech Jeff Pink, filmový maskér v Los Angeles. S francouzskou manikúrou se podle něj dalo kombinovat jakékoli oblečení i doplňky. „Jakmile jsem začal filmovým hvězdám malovat přirozené nehty s bílou špičkou, viděl jsem, že to zbožňují. Uvědomil jsem si, že je to elegantní, univerzální a přirozené,“ píše na svém webu Jeff.

Zanedlouho se přirozený vzhled nehtů dostal na pařížská přehlídková mola a oblíbili si ho nejen návrháři ale i samotné modelky. Jeff Pink prohlásil, že na počest svých nových evropských příznivců, dal svému „vynálezu“ přízvisko francouzská. Dnes je tento styl jedním z nejpopulárnějších a potvrzuje to i fakt, že vévodkyně Kate ho zvolila ve svůj svatební den.

Gelové nehty
Autor: Shutterstock.com
Jeff Pink založil v roce 1975 svou vlastní značku pečující o nehty Orly International a o tři roky později obchodní trh The Original French Manicure. V současné době jeho společnost distribuuje obrovské množství laků na nehty a speciální domácí sady, s kterými si každá žena dokáže vykouzlit perfektní manikúru.

Nehty prozradí o vašem zdraví mnohem víc, než tušíte.
Autor: profimedia.cz
Přes všechna Jeffova tvrzení někteří tvrdí, že francouzská manikúra se poprvé objevila ve Francii na počátku 20. století. Jiní si myslí, že byla vynalezena firmou Max Factor speciálně pro francouzskou módu v roce 1930. Jsou i tací, kteří neřeší, kde vznikla, ale jsou přesvědčení, že přízvisko francouzská má proto, že je elegantní a sofistikovaná.

Pravý původ francouzské manikúry je tedy zahalen závojem tajemství, ale co víme jistě je, že manikúra jako taková existuje již tisíce let. Název vznikl z latinského „manus“ a „cura“, což znamená „ruka“ a „péče“.