Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Problematická pleť? Víme, co na ni platí!

18. března 2013 | 15:00

Akné, pupínky, černé tečky - to zdaleka nejsou jen trable teenagerů s rozbouřenými hormony. Problematická pleť vás může trápit i v dospělosti. Máte pocit, že veškerý boj s ní je marný? Vyzkoušejte naše tipy. Opravdu fungují!

1. Pravidelně čistěte. Každé ráno i večer dopřejte pleti důkladné čištění pomocí mycího gelu nebo jemného peelingu. Odmění se vám!

Náš tip: Peeling All-in-1 od Nivey je určený právě pro problematickou pleť. A dá se použít i jako maska!

2. Jezte zdravě. Fast foody a sladké tyčinky jsou lákavé, ale akné, ke kterému přispívají, už moc ne. Vyvarujte se i cigaret a nadměrného pití alkoholu.

Hydratační noční krém DermoPURIFYER, Eucerin, 50 ml za 375 Kč.
Autor: archiv firmy

3. Hydratujte, hydratujte, hydratujte. Jak zevnitř (osm skleniček vody denně by měla být samozřejmost), tak zvenčí pomocí kvalitního krému.

Náš tip: Hydratační krém DermoPURIFYER od Eucerinu působí protizánětlivě a omezuje produkci kožního mazu. Ideální kombinace.

4. Zklidněte se. Za "dospělými" pupínky stojí kromě nezdravého jídelníčku většinou stres. Zkuste ho regulovat třeba procházkami, meditací nebo jógou.

5. Zaměřte se na konkrétní místa. Oblasti na tváři, které mají sklon se opakovaně zanítit, potřebují extra péči. Vyzkoušejte koncentrované sérum.

Náš tip: Denní i noční péče od Oriflame je přímo určená pro dospělou pleť, kterou trápí akné. Její tajemství? Výtažky z centelly a kyselina salicylová.

Krém Acne-and-Pimple Cream, Himalaya, 30 g za 109 Kč.
Autor: archiv firmy

6. Dejte šanci přírodě. Mnoho majitelek problematické pleti přísahá na přírodní kosmetiku. Potrpíte si na bylinky? Udělejte si kopřivový nebo heřmánkový obklad.

Náš tip: Raději přírodu v tubě? Krém proti akné od firmy Himalaya obsahuje extrakty z aloe vera, drnku čínského, čočky, Ammonu a bavlníku.

7. Zajděte k dermatoložce. Právě kožní lékařka vám může poradit vhodné produkty i procedury, které vám pomůžou zbavit se akné jednou provždy.

 

 

Autor: mab