Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

HIT internetu: Vizážistka Keiry Knightley radí, jak se líčit po padesátce!

13. března 2013 | 11:00

Hvězdy stříbrného plátna jako Kate Winslet (37) či Keira Knightley (27) na Lisu Eldridge nedají dopustit. Nyní však přes pravidelné video tutorialy radí i obyčejným ženám, jak vypadat úžasně v každém věku! Přesvědčte se sama…

Jedno z jejích posledních videí, kde ukazuje, jak snadně dosáhnout okouzlujícího, omlazujícího make-upu pro vyzrálejší pleť, už shlédlo přes 140 000 lidí. Paní ve videu, Yvonne, je 64 let a je až neuvěřitelné, jakého omlazujícího efektu lze dosáhnout pouze pomocí líčidel!

„Mnoho žen po padesátce se mě ptá, jak správně používat make-up, aby ještě více nezdůraznil vrásky, ale i přesto zakryl všechny nedokonalosti,“ říká Lisa, která obdrží stovky dopisů s dotazy týdně.

Oblíbená vizážistka radí začít se svěží a zvláčňující podkladovou bází, která se snadno vpije do pokožky. Lisa použila tu od Bobbi Brown. „Nesnažte se vrásky zamaskovat za každou cenu, méně je někdy více,“ říká.

Ta těžká a vysušující se totiž usadí ve vráskách, a tím je naopak zvýrazní, což vám přidá na letech. Jestliže se na vaší pleti objevují nějaké větší nedokonalosti, v tom případě naneste hustější a těžší krycí přípravek pomocí malého štětečku jen na určité místo.

Pod oči Lisa radí nepoužívat příliš rozjasňující produkty, místo toho dala přednost korektoru od Rimmel Wake me up pouze do koutku oka. Na tváře volí krémovou tvářenku, kterou aplikuje širokými krouživými pohyby na lícní kosti.

Mnoho vizážistů tvrdí, že starší ženy by neměly nosit výrazně nalíčené oči. Lisa však zastává odlišný názor: „Čím jste starší, tím více make-upu je třeba nanést právě okolo nich.“ Ve videu použila jemnou lila barvu s trochou tmavější hnědé na celé víčko. Jedná se o krémové oční stíny Clinique Lid Smoothie. Dejte si však pozor, příliš teplé tóny nemusejí dobře korespondovat s šedivými vlasy!

 Tužku na oči aplikovala na horní i dolní víčko, což oko opticky pozvedne. Poté řasy natočila a zvýraznila maskarou. A co s obočím? „Snažte se vytvořit jemnou, přirozeně vypadající linii,“ radí. Stejného postupu se držte i u rtů, dejte přednost lehkým krémovým produktům. Na závěr trochu bronzeru na rozzáření a je hotovo!

A jak během chvilky změníte tento denní look na večerní? „Pokud vyrážíte večer do společnosti, můžete sáhnout po výraznější rtěnce,“ dodává Lisa.

Autor: luh