Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlupaté přirození? Muže to rajcuje!

Proti gustu žádný dišputát.
14. ledna 2013 | 07:12

Neoholené podpaždí nebo nohy chlupaté jako medvěd, to nebere skoro žádného mužského. Zato neoholené intimní partie? Těch se spousta z nich nemůže nabažit, bez ohledu na módní trendy!

Móda velí – holit se!

Víc než devadesát procent žen považuje oholené přirození za samozřejmost - přinejmenším se depilují v oblasti bikin. Nejčastěji si nechávají nad pohlavím růst jen čárku ochlupení, některé se vyholují dohladka. Ale co na to muži? „Byl bych rád, kdyby se moje přítelkyně kolem přirození neholila. Víc by mě to vzrušovalo. Respektuji ale její přání,“ říká pětatřicetiletý Tomáš z Prahy.

Pocit nadřazenosti?

Podle sexuologa Petra Dvořáčka je věc holení nebo neholení přirození u žen jen otázkou vkusu, zvyku. „V osmdesátých letech se vyholovaly jen prostitutky anebo to byl požadavek partnera, který měl prostě na tehdejší dobu nestandardní choutky,“ komentuje. „Já bych vyholenou ženu nechtěl. Měl bych pocit, že jsem s nějakou malou holkou. Nejsem pedofil,“ míní dvaačtyřicetiletý Zdeněk. Podle něj by vyholenou ženu nechtěl žádný „opravdový chlap“. Sexuolog Radim Uzel říká: „Pedofilové skutečně milují hladký dětský genitál. Možná i u normálních mužů to vzbuzuje pocit jakési nadřazenosti.“

rozkrok
Autor: Shutterstock.com
Ochlupení hygienu neomezuje

Mnoho lidí argumentuje hygienou – když je někdo chlupatý, musí údajně vždy i páchnout. „S tím nesouhlasím. To není objektivní pravda. Když je žena čistotná, nezáleží na tom, jestli je vyholená nebo ne. A platí to i u mužů,“ říká doktor Dvořáček. Neutralitu zachoval i jeho kolega Uzel: „Nechal bych to na každém, opravdu záleží na vkusu. Faktem ale je, že ve starším věku vypadá zcela vyholené ochlupení spíš komicky a ani to nemá větší sexuální efekt,“ míní doktor Uzel.

Mladí chtějí dohola, starší spíš ne

Mladší muži preferují vyholené ženské partie. Jsou na to zvyklí, trend depilace většinou považují za normální. „Mužům středního a vyššího věku se dohola oholené dámské přirození většinou nelíbí. Samozřejmě existují výjimky,“ uzavírá doktor Uzel.

Myslíte si, že je zarostlé a neupravené přirození sexy?
99,9%
0,1%
Děkujeme za Váš hlas!
2492 hlasů
2 hlasů

Autor: sia