Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vlasy jako VIP: Efektní účesy pro všechny délky!

30. prosince 2012 | 12:00

Hledáte ten pravý účes na silvestrovskou party? Zapomeňte na vyčesané drdoly a nepřirozené lokny - mezi celebritami letí minimalismus a přirozenost. Inspirujte se!

Krátké vlasy

Mokrý vzhled podle Anne Hathaway

Proč ho milujeme: Mezi mokrým a mastným vzhledem je tenká hranice! Anne, která se kvůli své poslední roli ostříhala na kluka, na ní však balancuje skvěle.

Jak na něj: Hřebenem vytvořte rovnou pěšinku po straně. Vlasy ulízněte pomocí kvalitního tužidla nebo pomády. Stačí množství o velikosti hrášku. Když to přeženete, budou vlasy spíš lepivé než lesklé.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Kratší mikádo

Hladký drdol podle Rooney Mara

Proč ho milujeme: Uhlazený drdůlek je praktický a zároveň elegantní. Vypadá skvěle s ofinou, ale i s vlasy sčesanými dozadu.

Jak na něj: Hlavní je, aby drdol pevně držel a vlasy z něj neutíkaly. Kýženého efektu dosáhnete, když vlasy stáhnete těsně nad zátylkem a pak je stočíte. Upevněte pinetkami a důkladně přestříkejte lakem na vlasy.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Středně dlouhé vlasy

Falešné mikádo podle Rachel Bilson

Proč ho milujeme: Rozpuštěné vlasy jsou cool, ale občas to chce změnu. Rachel svůj účes oživila tím, že vytvořila iluzi retro mikáda.

Jak na něj: Vlasy je potřeba "podkasat" a vzadu nenápadně připevnit větší sponkou. Aby ležérní účes dobře držel, nebojte se použít hodně pinetek a kapku laku na vlasy.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Dlouhé vlasy

Objemné vlny podle Blake Lively

Proč je milujeme: Klasický hollywoodský účes padne herečce jako ulitý. Šmrnc mu dodala tím, že vlasy sčesala ke straně.

Jak na ně: Vlnobití na hlavě vyrobíte pomocí natáček nebo kónické kulmy. Oboje by mělo mít keramický povrch, aby se vlasy neničily! Hřívu rozdělte na šest až osm sekcí a natočte každou zvlášť. Nakonec zafixujte lehkým lakem.

...
Autor: profimedia.cz, archiv firmy

Autor: mab