Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

3 největší beauty chyby: Neflákejte odličování!

12. listopadu 2012 | 15:00

Na make-upu si necháte záležet, ale odličování vám nic neříká? Myslíte si, že šminky stačí smýt pouze vodou? A když se nenamalujete, vaší pelti to prospěje daleko více, jak pleťový krém? Chyba!


1) Nenalíčená pleť, zdravá pleť?

Myslíte si, že když se nelíčíte, tak si pleť čistit nemusíte? NE! Na pleti po celý den ulpívají jemné prachové částečky, které se mísí s potem a poté se dostávají do hloubky. Navíc je třeba pleť očistit od starých buněk, jinak zanesou póry a ty se začnou časem rozšiřovat.

Náš tip: Jemný čistící peeling na problematickou pleť, 229 Kč, Eucerin

2) Stačí čistá voda?

Domníváte se, že na čištění obličeje stačí běžné mýdlo či sprchový gel? NE! Tyto prostředky jemné pleti vyloženě škodí. Není chyba opláchnout obličej po odlíčení vodou, ale voda z kohoutku je složitým procesem upravována na pitnou a obsahuje nejrůznější minerály a látky, které citlivá pleť nemusí snášet. Takže následně musíte použít k účinnému ošetření i vodu pleťovou.

Náš tip: Čistící pleťová voda s arganovým olejem a aloe vera, 129 Kč, Nivea

3) Stačí kvalitní krémy?

Máte za to, že více záleží na kvalitním krému než přípravcích k čištění pleti? NE! Čištění nikdy nešiďte. Jen kvalitní čisticí přípravky pleť dokonale vyčistí a připraví ji na následnou péči krému. Ideální je používat čisticí mléko, vodu a krém od jedné značky, přípravky se navzájem vhodně doplňují. 

Náš tip: Čistící pleťová maska s kaolinem, 159 Kč, Oriflame

Autor: ema