Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná pleť bez vrásek? Omládněte s kyselinou!

8. listopadu 2012 | 06:00

Chcete mít pleť krásnou a vypnutou, jako by vám bylo znovu dvacet let? Máme pro vás snadné řešení! Jen si občas musíte pomoct něčím neobvyklým. Esence mládí se skrývá v kyselině!


Kyselina hyaluronová na sebe skvěle váže vodu - pojme přibližně její tisícinásobek. Díky antioxidantům chrání před volnými radikály a pomáhá při tvorbě kolagenu. Je potřebná pro zachování pevné a pružné pleti. Jde o nejsilnější složku pokožky, která vyplňuje vrásky!
    
Kvůli ztrátě kyseliny hyaluronové začíná být pleť dehydratovaná, bledne a vznikají vrásky. Pravidelné používání přípravků s touto „kyselinou mládí“ je dokáže vyhladit a oddálit tvorbu nových. Vedle hydratace se může tato přirozená látka pochlubit také regeneračními účinky a pozitivním vlivem na problémovou pleť. Pro zvýšení efektu ji kosmetické značky kombinují v krémech a sérech s dalšími účinnými látkami.

Konkrétní tipy:

Hydraphase Intense od La Roche Posay (510 Kč, 50 ml)
Denní krém využívá fragmenty kyseliny hyaluronové. Jde o hydratační péči dlouhodobě udržující v pleti vodu.

Hyaluron Filler od Eucerin (15 ml, 619 Kč)
Očnímu krému s kyselinou hyaluronové a saponinem se daří zpevňovat pleť a vyplňovat i hlubší vrásky.


Eluage od Avéne (45+) (959 Kč, 15ml)  
Koncentrát slučuje retinaldehyd a kyselinu hyaluronovou. Zaručuje zvýšení produkce kyseliny v pleti, což násobí její pevnost.

Liftactiv Retinol HA od Vichy (830 Kč)
Noční krém nabízí trojitou dávku kyseliny hyaluronové, která působí na povrchu pokožky i dlouhodobě a stabilizuje účinek.

Serenage od Avéne (55+) (929 Kč, 40 ml)
Vitalizační krém kombinuje fragmenty kyseliny hyaluronové a glycoleol, který omezuje oxidační stres - klíčový faktor při stárnutí.

Luxusní varianta:
Hyaluronic Performance (30+) od MATIS Paris (1849 Kč, 50 ml)
3D vyplňující efekt redukuje první příznaky stárnutí. Hlavní složkou je matiSYSTEM H3T2, který vyplňuje vrásky a drobné linky zevnitř.

Autor: Ivona Bromova