Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Jaký účes pro vás bude ten pravý? Rozhodujte se podle tvaru obličeje

  • Jaký účes pro vás bude ten pravý? Rozhodujte se podle tvaru obličeje
    11. června 2023 | 06:00

    Každá z nás alespoň jednou běžela ke svému kadeřníkovi s představou, že bude vypadat přesně jako ta modelka z časopisu. Jaké smutné zjištění pak nastalo, když jsme zjistily, že takový účes pro nás není vůbec vhodný! Pokud toužíte ostříhat se, zapomeňte na trendy a řiďte se tvarem svého obličeje. 

     

    Střih často nezávisí pouze na typu vlasů, ale zejména na specifických rysech obličeje. Proto ještě předtím, než se rozhodnete pro radikální změnu, poraďte se se svým kadeřníkem. Ten vám pomůže zjistit, jaký střih pro vás bude ten nejlepší.

  • Kulatý obličej

    Pokud máte pocit, že máte příliš buclaté tváře, vsaďte na takové účesy, které vám obličej opticky zúží. Ženám s kulatým obličejem sluší delší vlasy po ramena, postupně sestříhané účesy s pěšinkou na bok, sestříhané ofiny i patky. Velký pozor si dávejte při volbě krátkých účesů, které můžou váš obličej ještě více rozšířit.

    VIDEO: Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže.

    Video se připravuje ...
    Padají vám vlasy? „Zázračné” přípravky neexistují, říká lékařka a popisuje, co pomůže • VIDEO: Videoredakce ženských webů


  • Hranatý obličej

    Stejně tak jako u kulatých obličejů zde platí, že čtvercové tváře jsou poměrně široké. Mají ostré linie, hranatý obličej tedy potřebuje lehce protáhnout a zjemnit ostré rysy. Ideální volbou jsou delší vzdušné, lehce rozevláté účesy. Bát se nemusíte ani kratších sestřihů – dobře bude vypadat také mikádo nebo rebelský pixie cut. Slušet vám bude i šikmá ofina na stranu.

  • Srdcovitý obličej

    Při výběru správného střihu vlasů pro srdcovitý obličej je nutné mít na paměti širší čelo, které je třeba správným účesem vyvážit. Skvělou volbou budou vzdušná ofina, delší vlasy s pěšinkou posazenou na straně nebo rozcuchané lokny. Pozornost od špičaté brady odpoutáte pomocí kudrn, vln nebo rovných postupně sestříhaných vlasů.

  • Oválný obličej

    Gratulujeme! Vyhrála jste optimální tvar obličeje. Nosit můžete vlastně téměř každý střih, který se vám líbí. Pokud máte obličej velmi úzký, pěšinka uprostřed je naprosto ideální. Ofinu nenoste příliš krátkou – zbytečně na dlouhou tvář upozorníte. Jinak můžete hravě experimentovat, vám sedne opravdu všechno.

    Velký výběr přípravků pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.