Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejstarší supermodelka světa (82): Tajemství mé krásy? Dlouhé vlasy a žádný botox

16. dubna 2012 | 10:03

Sexy muži, provokativní pózy, focení pro Dolce&Gabbana, Nivea, Adidas. Nikomu nevadí, že jí je třiaosmdesát let! Je jednou z nejžádanějších modelek vůbec. Daphne Selfe se objevila na obálce časopisu Vogue a prochází se po pařížských molech. Její tajemství? Dlouhé bílé vlasy a žádný botox.

Hříva stříbrných vlasů po ramena, vystouplé lícní kosti, světlé, inteligentní, přívětivé oči a především třiaosmdesát let, vyrytých do usměvavé tváře.

To je Daphne Selfe. Jedna z nejkrásnějších a také nejodvážnějších modelek visících na plakátech v modelingové agentuře Models 1, která ji zastupuje.

Daphne Selfe se udržuje ve formě
Autor: models1.co.uk

Stařičká Daphne Selfe sedí klidně na pohovce, v pečovatelském domě, kde žije. Není nalíčená, netrpí demencí, hřeje se ve svém pleteném svetru a usmívá se.  „Nikdy jsem se svou tváří nic neudělala,“ říká Daphne, „Je to jed, ten facelift. Myslím si, že je to plýtvání penězi. A já si to ani nemůžu dovolit!“

A jak dělá to, že ve svém věku vypadá stále tak dokonale a fit? „Myslím si, že je to hlavně v mých genech. Moje matka žila až do svých 95 let! Já jsem svou pleť nikdy nezatěžovala krémy, nebo něčím podobným,“ říká modelka.

Daphne je stále velmi aktivní! Pózovala například pro Dolce & Gabbana, Tata-Naka, Michiko Koshino, Adidas, Vogue, a taky hrála v reklamě na Niveu, nebo v klipu hudebníka Wila Younga. S věkem si hlavu vůbec neláme a hodlá pracovat, dokud to bude v jejích silách.

Co si stárnoucí modelka myslí o dnešní době a módě, kterou nosí mladé dívky?

„Dnešní mládež se nedívá do zrcadla, ne? Myslím si, že ženy vypadají velmi nedbale. Nezáleží na tom, kam jsem šla, ale vždycky jsem na sobě měla klobouk, odpovídající tašku a boty. Všechny dívky jsme si tehdy své šaty šily. Ne jako dnešní modely, kdy všechny dívky nosí stejné džíny a vytahané leginy. Je to zkrátka hrůza!“ Uzavírá energická Daphne.

Autor: ema