Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kdo tu potřebuje retuš? Oscarová Cate Blanchett se za vrásky nestydí!

23. března 2012 | 11:31

Vějířky vrásek v obličeji, tmavé kruhy pod očima. A co má být? Stárneme přece všichni! Úspěšná herečka, ale také matka tří dětí Cate Blanchett (42), se proto na titulce objevila tak, jak skutečně vypadá. Bez zásahu grafiků i úprav stylistů.

"Vypadá, jako to, co skutečně je - dvačtyřicetiletá žena, trávící celé dny v kanceláři, večery na jevišti a zbytek svého času se svými třemi malými dětmi," popsal její image šéfredaktor časopisu Intelligent Life, Tim de Lisle.

Odvážný krok krásné herečky

I když je Cate Blanchet stále nepochybně krásná, fotografie odhaluje jemné vrásky a drobné stíny pod očima, které by grafik mohl jako mávnutím kouzelného proutku odstranit. Taková je ostatně obvyklá praxe.

Navíc účes i make-up

Cate Blanchett
Autor: reprofoto Intelligent life
jsou přirozené a místo modelu světoznámého návrháře má herečka na sobě vlastní koženou bundu. Oscarová herečka se zkrátka za své vrásky nestydí.

Živý člověk, či vosková figurína?

Šéfredaktor časopisu chtěl tímto riskantním krokem upozornit na závažný problém. "Když ostatní časopisy použijí fotografii herečky, či jiné známé osobnosti, objeví se na titulu i uvnitř totálně vyretušovaná. Sebemenší vráska či nedokonalost je vymazána," řekl.

Prohlédněte si schválně pár časopisů s hvězdami na titulní straně. Jejich kůže je neuvěřitelně hladká a 'dokonalá', obličej postrádá jakýkoliv výraz. Až vás to nutí k zamyšlení, zda fotograf místo známé celebrity nevyfotil jen voskovou figurínu.