Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Musíte mít: Husté obočí je hitem sezony!

13. února 2012 | 12:55

Tento rok poletí husté, dokonalé obočí. Nevíte, co si pod tímto "trendem" představit? Nebojte se! Jde především o sledování linií očního oblouku, o jeho přirozenost, které ale samozřejmě musíte trochu pomoci. A jak na to? Nenecháme vás v tom!

Trend už se ale rapidně rozšiřuje i do ulic. “Dobře upravené obočí dokáže skvěle orámovat tvář a mělo by zvýraznit oči,” říká vizážistka Dagmar Richterová.

“Bohužel ve snaze o dokonaný oblouk, mnoho žen dělá tu chybu, že si chloupky trhají až moc. To potom dochází k jeho nepřirozenému ztenčení, které velmi přidává na věku."

Mýty o trhání obočí

"Netrhej si obočí nad tou horní hranicí! To se nesmí!" říkala mi vždycky moje kamarádka Lenka. Tak jsem si ho tedy nikdy netrhala a nechávala jsem svého "krakonoše" vesele parazitovat na svém čele.

"Je to starý mýtus, a není to pravda. Pokud si nejste jistá, jak vytvarovat svoje oblouky, zajděte si raději k odborníkovi. Obočí vám upraví ze všech stran tak, aby se docílilo dokonalého tvaru." říká Dagmar Richterová.

Trend diktuje husté obočí.
Autor: profimedia.cz

Nechte si obočí vytrhat voskem!

Naprostou novinkou je tvarování obočí voskem. Klepete si na hlavu? Ano, už došlo i na obočí! My jsme to vyzkoušely a můžeme vám to jen doporučit!

Je to prakticky bezbolestné a hlavně rychlé! Ujme se vás kosmetička, poradí se s vámi, jak správně oblouk vytvarovat, aby vám slušel. Pomocí špachtliček pak nanese vosk s přídavkem tea tree olejíčku a pomalu strhává nežádoucí chloupky. Procedura je to krátká a velmi účinná. Také je daleko šetrnější, než násilné trhání chloupků pinzetou.

Máte alespoň měsíc klid!

Tak takto dámy ne, nepřirozeně vytrhané obočí se nenosí.
Autor: profimedia.cz

Odcházíte s dokonale začištěným obočím, které vám kosmetička natře chladivým, zklidňujícím gelem. Nakonec ještě zamaskuje trochou make-upu, protože pokožka lehce zčervená.

Výhodu to má úžasnou. Minimálně měsíc máte od trhání klid, a když si nanášíte makeup, máte obočí dokonale orámované a nikde vás netrápí protivné chloupky.

Pokud byste chtěla tuto proceduru vyzkoušet na vlastní kůži, do toho!

Namalujte si klasiku

Pokud ale nevěříte vosku obecně, vytvarujte si obočí sama. Skvěle vám k tomu poslouží konturovací tužky na obočí, kterých je na trhu velký výběr.

Krátkými tahy je možné dokreslit či zvýraznit obočí do požadované formy, zakrýt drobné kosmetické nedostatky a vyladit ho k dokonalosti.

Aby byl efekt perfektní, měl by samozřejmě zvolený odstín co nejvěrněji odpovídat vaší přirozené barvě obočí.

Nepodceňujte zdánlivé maličkosti

Obočí má zásadní vliv na celkový vzhled obličeje, proto nepodceňujte jeho význam a věnujte mu náležitou péči. Uvidíte, že perfektně upravené obočí vám může jen prospět.

Nejenom, že tím ozvláštníte svůj vzhled, ale pokud se budete starat i o tak zdánlivou maličkost, jako je obočí, pak už vám téměř nic nechybí k úplné dokonalosti.

Autor: ema