Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tipy vizážisty na podzimní líčení: Výrazné oči a matná rtěnka

29. září 2011 | 14:50

Chcete vědět, jaký typ líčení byste měla pro podzimní sezonu zvolit? Do světa nových trendů vás nechá nahlédnout přední vizážista hvězd Pavel Bauer.

Vše bude naopak!

Pokud jste si už konečně zafixovala pravidlo, že k výrazně nalíčeným očím už se nehodí sytě vymalované rty a naopak, vězte, že v nadcházejícím období bude všechno jinak. Nemusíte se bát zvýraznit obé. Podobně jako přední návrháři, kteří poprvé přišli s novým typem líčení.

Dokonalá pleť je základ

I nadále je nutné, aby byla pleť perfektně sjednocená, nikde vám neprosvítaly červené žilky či pupínky. Proto opět platí pravidlo použít korektor, následně make-up a nakonec, pokud je to třeba, tvář přepudrovat.

Hrajte si s barvami

Jaké tóny budou in? Fialová, tyrkysová, petrolejová, hnědá, zlatá. Můžete si hrát s lesklými i matnými stíny, užívat si matných a sytých rtěnek. Záleží jen na vaší odvaze a chuti experimentovat.

Podzimu vévodí metalické stíny a matná rtěnka
Autor: archiv firmy

Otázka pro vizážistu Pavla Bauera:

1028930:gallery:true:trueJaký make-up bude na podzim v kurzu?

„Nastávající sezona přinese výraznější líčení. Můžete se těšit na sametově matné a syté barvy rtů v kombinaci s výrazným líčením očí s lesklým kovovým efektem. Nosit se však bude i velmi přirozený make-up se silně zvýrazněným, jakoby chlapeckým obočím.

Co se barev týká, rtům budou slušet odstíny béžové, neonově růžové a červené. Očím zase platinově šedá, hnědá či fialová. Chybět by vám neměly ani stíny se zlatavými pigmenty a perlovými odlesky, které propůjčí podzimnímu líčení hřejivost, dokonalost, luxus a perfektní vzhled.

Použít můžete i oční linky s lesklým kovovým efektem. Pouze řasy zůstanou tentokrát trochu v pozadí, aby mohly oči krásně vyniknout.
Nepostradatelné budou také tvářenky nebo pudry s jemným, zlatavě perlovým odleskem, které mají omlazující efekt.“

Podívejte se na kosmetické trendy podzimu:

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: Alena Dušková