Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proměna Kateřiny (55): Pětinásobná babička je šmrncovní a mladistvá!

29. září 2011 | 06:00

Doslova k nepoznání. Tak vypadala pro „zásahu“ odborníků na krásu pětapadesátiletá Kateřina, která má už pět vnoučat. Ze salonu odcházela nadšená a těšila se, jak ohromí své blízké.

Vlasům prospěl melír

Kadeřnice Mirka Némethová se nejprve rozhodla pro radikální změnu barvy vlasů. „Katčin původní odstín byl velmi světlý, téměř bílý, a to v kombinaci s nahnědlou pokožkou působilo příliš tvrdě,“ vysvětlovala. Prameny proto zjemnila melírem ve světlehnědé barvě, čímž dosáhla příjemnějšího popelavého efektu. Vlasy také výrazně zkrátila na ramena a v zadní části prostříhala do většího objemu. „Tahle varianta účesu působí svěže, navíc ubere i spoustu let,“ prozradila kadeřnice.

Paní Kateřina po proměně
Autor: Oliver Balog
Líčení pouze decentní

Vizážistka Lenka Šóošová vyhodnotila Katku jako jemný typ ženy, která nepotřebuje pro zvýraznění svých předností téměř žádná líčidla. „Použila jsem jen lehkou vrstvu make-upu a na zvýraznění přirozeného opálení bronzer. Očím prospělo podmalování černou tužkou a hornímu víčku pak kombinace béžovozlatého a hnědého očního stínu. Řasenka a transparentní lesk na rty pak dodaly vizáži tu správnou jiskru,“ vysvětluje vizážistka.

V jednoduchosti je krása

Pokud jde o oblečení, Kateřině vysloveně sluší jednoduché střihy a kombinace barev. Divoké vzory a odvážné tvary si může dopřát spíše na doplňcích. V pokročilém věku nic nepokazíte sázkou na čtyři základní barvy: bílou, černou, červenou a modrou. A vůbec se nebojte kratších sukní, zvláště máte-li stále pěkné nohy.

Paní Kateřina po proměně
Autor: Oliver Balog
Kratší sukně? Proč ne!

Kostým v jednolité barvě by byla nuda. Efektněji vypadá bělostná sukně ve spojení s kratším černým sáčkem s červenými akcenty.
Sako: Reserved
Top: Reserved
Brož: Reserved
Náramek: Promod
Pásek: Promod
Sukně: Reserved
Lodičky: Baťa

Podívejte se na proměnu paní Kateřiny:

Paní Kateřina po proměně
Autor: Oliver Balog

Džínovina vás omladí

Riflové šaty košilového střihu můžete využít ke každé neformální příležitosti.
Bižuterie: Marks Spencer
Šaty: Marks Spencer
Tílko: Marks Spencer
Taška: Baťa
Dřeváky: Stiefelkonig

 

Proměnit se můžete i vy:

Toužíte i vy po změně? Nevíte jaké barvy vám sluší ani jaký účes zvolit? Rádi byste se svěřili do rukou špičkových kadeřníků a vizážistů, ale nemáte na to potřebné finance? Pak právě teď máte šanci stát se další z žen, kterým se díky nám splní jejich sen. Tým profesionálů vám poradí, jaký účes vám sluší a nalíčí vás tak, aby podtrhl vaše přednosti. Poradí i, jak správně pečovat o váš typ pleti. Nebudou chybět ani užitečné rady a triky, díky kterým budete krásná každý den. A nezáleží vůbec na tom, zda je vám dvacet či padesát let. Neváhejte proto a přihlaste se do naší proměny.

Přihlášku pošlete na adresu redakce prozeny@ringier.cz. Ta by měla obsahovat:

* váš věk a pár slov o vás
* váš krátky osobní příběh a to, proč si myslíte, že právě vás bychom měli vybrat
* dvě kvalitní fotografie (portrét a celá postava) ve formátu .jpg o velikosti minimálně 150 kB
* kontaktní telefon

Ze zaslaných přihlášek vybereme ty nejzajímavější.

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: Beata Suchá/Nový čas pre ženy, kač, Kbak