Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak dobře vypadat na fotkách aneb Všechny jsme krásné

Nejkrásnější ozdobou každé ženy je úsměv. Proto ho mějte vždy po ruce.
1. srpna 2011 | 07:11

Nebudeme vám radit, jak udělat dokonalé fotky. Naučíme vás zakrýt nedostatky a nechat vyniknout přirozené kráse. Osvojte si triky profesionálních modelek a už žádnou fotku nevymažete!

Dnešní digitální mašinky dokáží za člověka, který je drží v rukou, pomalu i myslet. Pokud se jim člověk vymkne kontrole, z toho divokého množství špatných fotek se vždy pár použitelných najde. To bude určitě stačit. Na ostatní existuje tlačítko "delete".

Poradíme vám však, co dělat, pokud jste na druhé straně optiky, protože na to automatika neexistuje, třeba se to naučit. Takový člověk, který je fotogenický vždy, neexistuje, i herečky a modelky mají záběry, které by nemělo vidět lidské oko bez estetické újmy na zdraví. Můžete nám věřit. Dnes má každý u sebe fotoaparát minimálně v podobě mobilního telefonu, takže žádná madam si nikdy nemůže být jistá, že ji nikdo nefotí. Nebezpečí třeba vyjít vstříc, stačí se obrnit osvědčenými triky profesionálních modelek.

Portrét dá kráse vyniknout. Když...

• Nejkrásnější budete při časném ranním a podvečerním světle, protože je měkké a rozptýlené. Večer se ke zdroji silného umělého světla natočte raději stranou. A smrt umělým bleskem!

Pokud máte špatnou náladu, nefoťte se. Pokud jste na fotografa naštvaná, nefoťte se. Pokud je vám velmi dobře, vyfoťte se i sama.
Autor: profimedia.cz
• Prohrábněte si vlasy, otřete si pot z nosu a čela, nezapomeňte přetřít rty leskem nebo si alespoň zuby trochu prokrvte rty.

• Druhou bradu zamaskujte mírným natočením hlavy k rameni. Nebo rukou, kterou si jakože chytíte bradu. Jen jemně, neopíráme se.

• Narovnejte záda, uvolněte se, ramena dolů, ruce mírně od těla, ne v bok, trochu níže, mezera mezi tělem a rukou zeštíhluje, jednu nohu a bok vysuňte dopředu.

• Uvolněte ústa, myslete na pěkné věci a smějte se očima, "sýýýýr" není nezbytný.

• Pokud máte špatnou náladu, nefoťte se. Pokud jste na fotografa naštvaná, nefoťte se. Pokud je vám velmi dobře, vyfoťte se i sama.

• Pokud nemáte dokonalou postavu, nenechte se fotit jen v plavkách, mějte vždy po ruce velkou šátek nebo sarong.

Nedostatky postavy vtipně zakryjte.

• Požádejte fotografa, aby vás fotil z větší dálky a použil zoom objektivu,

Pokud nemáte dokonalou postavu, nenechte se fotit jen v plavkách.
Autor: profimedia.cz
nebudete vypadat jako v rybím oku.

• Pamětihodnosti si třeba zapamatovat, jak tvrdí i jejich pojmenování. Na záběru "já a pamětihodnost" vás stejně nebude dobře vidět a profi záběrů pamětihodností je plný internet.

• Cení se nápad. Foťte každé jídlo, drinky, záchody nebo každý klobouk, který se vám líbí. Nebo každý den to samé vždy ráno a večer o desáté. Fotografování je hra, ne soutěž.

• Jednou, za deset let, si i tak při pohledu na tyhle fotky řeknete: "Stejně jsem tehdy byla mladá a krásná...".

Autor: lesk.sk, Klena