Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krásná za pět minut: 8 snadných triků!

26. června 2011 | 21:26

Zaspala jste a máte jen pár minut času? Nebo vás jen nebaví trávit nekonečně dlouhou dobu před zrcadlem? Nemusíte! Díky našim trikům můžete vmžiku vypadat skvěle. A je to opravdu snadné!

1. Okamžitá vzpruha

Co vás bleskově osvěží? Vlažná sprcha a sprchový gel s citrusovým aroma. I vaše pleť se díky proudu vody rychle prokrví a vypne. A pomačkaná pokožka či kruhy pod očima budou ty tam.

2. Nezbytná rychlá péče

Obličej očistěte pleťovým mlékem a vodou a naneste na tvář hydratační krém. V létě ideálně v kombinaci s ochranným filtrem proti sluníčku. Nechte ho asi minutu vstřebat. A mezitím si nachystejte líčidla.

3. Maskujte nedostatky

Jak rychle sjednotit pokožku? Ideální je použít místo podkladového lehký tónovací krém. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Pleť zvláčníte a zároveň jí dodáte zdravou a přirozenou barvu. Pokud ale sázíte na klasický make-up, pořiďte si nějaký s lehčí konzistencí a dlouhodobějším účinkem. Stačí, když ho nanesete jen do středu tváře.

4. Zakryjte únavu

Máte i po osvěžující sprše kolem očí temné kruhy? Vezměte na pomoc rozjasňující korektor. Ideální je nějaký se štětečkem. Jemně ho naneste na několik míst pod oči a opatrně rozklepejte. Můžete jím projasnit i drobné vrásky nebo zakrýt případné nedostatky.

5. Pudrujte a matujte

Máte mastnější pleť? Zafixujte ji ještě trochou pudru. A vezměte ho s sebou i do kabelky, abyste ho mohla použít i kdykoli během dne.

6. Zázraky s tvářenkou

Nepodceňujte její význam. Zdravíčko je skutečně základem každého líčení. Dodá vám svěží vzhled a zvýrazní lícní kosti.

7. Probuďte oči

Jestliže máte opravdu naspěch, nemusíte oči zdlouhavě stínovat. Skvěle vám pro takovou chvíli poslouží pěnové oční stíny. Stačí je nanést na konečky prstů a rovnoměrně rozetřít po víčku. Oči můžete ještě orámovat těsně kolem řas tenkou linkou. A nezapomeňte na řasenku! Stíny vynechat můžete, maskaru ale ne!

8. Rty rozzařte leskem

Jeho výhoda je, že nalíčení s ním zvládnete během chvilky, navíc pro teplé dny je přímo ideální. Stačí ho jen nanést na střed rtů a rozetřít.

Autor: Alena Dušková, Kbak