Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Sexy do plavek: Pořiďte si krásný dekolt!

25. června 2011 | 15:53

Léto si žádá ukázat krásnou pokožku. Halit do šátků a roláků se určitě v horkém počasí nechcete. Co ale dělat s povadlou pokožkou v oblasti dekoltu? Zachraňte ji!

Mazat se, mazat se, mazat se!

Základem je dostatek výživy a hydratace. Pokožku ve výstřihu byste měla pravidelně, nejlépe každý den, mazat zvláčňujícími a výživnými krémy či tělovými mléky. Skvělým pomocníkem je i voda v rozprašovači.

Nezapomínejte na masáž

Ideální je vyhradit si na ni čas každý den, i když je jasné, že většina z nás to nestíhá. Masáž, kterou si můžete udělat sama, si proto dopřejte alespoň dvakrát týdně. Jak na to? Vezměte tělový nebo masážní olej, nakapejte ho do ruky a dlouhými táhlými pohyby ve tvaru ležaté osmičky masírujte pokožku až ke klíční kosti. Nezapomínejte ani na krk. Ten masírujte od klíční kosti směrem nahoru k bradě.

Vitamínový doping maskou

Kůže ve výstřihu se postupem času ztenčuje a ztrácí pružnost. Potřebuje proto vyživit vitaminy a látkami, které budou podporovat tvorbu kolagenu. Pořiďte si proto masku proti stárnutí dekoltu a alespoň jednou týdně ji naneste.

Extra tip:

Domácí hydratační maska

Čtyři lžíce bílého tučného jogurtu smíchejte se dvěma lžičkami tekutého medu a jednou citronové šťávy. Směs naneste na obličej, krk a dekolt a nechte dvacet minut působit. Potom kůži opláchněte a ošetřete tělovým olejem nebo mlékem

Vsaďte zpevňující krémy

Hladkou kůži můžete mít i díky kosmetickým produktům na zpevnění a formování pokožky v oblasti dekoltu. Skvělé je, že to vážně funguje! Jen je musíte používat pravidelně a dlouhodobě. Při každodenní aplikaci bude vaše kůže pevnější a odolnější.

Výměna pokožky aneb peeling

Najděte si chvilku a aspoň jednou za čtrnáct dní si na něj vzpomeňte. Nejenže odstraníte nežádoucí vrstvy staré kůže, ale zlepšíte i prokrvení pokožky.

Chraňte se před sluncem

Přiměřené množství slunečních paprsků kůži prospívá. Když je jich ale příliš, pokožku poškozují a způsobují vrásky a pigmentové skvrny. Proto v létě pravidelně používejte krém s ochranným faktorem.

Vzpruha sprchou

Tryskající voda je skvělá masáž. Jak postupovat? Dokola a zdola nahoru si sprchujte prsy studenou vodou. Zkuste vydržet deset koleček. A opět nezapomínejte na hrudník. Ten střídavě masírujte teplou a studenou vodou.

Jaká kosmetika vám zachrání dekolt:

Rady navíc:

* Narovnejte se: Když se nebudete hrbit a ramena stáhnete k sobě, prsy se vám okamžitě zvednou i bez push-up podprsenky.

* Investujte do správně padnoucího prádla: Pokud vám podprsenka nesedí, je to větší zlo, než si myslíte.

* Nezapomínejte na cvičení: Posílíte tak podpůrné svaly a budete mít díky tomu pevnější prsy. Vyzkoušejte činky nebo kliky.

* Jezte vitaminy a hodně pijte: Pokožka bude správně vyživená a zdravá.

Autor: Alena Dušková, Kbak