Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Máte málo vlasů? Zkuste naše vychytávky!

16. května 2011 | 10:10

Zkoušíte každé ráno před zrcadlem dosáhnout alespoň nějakého objemu vlasů? Jsou už po půl hodině znovu zplihlé? Nezoufejte a držte se našich rad.

1. rada

Kvalitní šampon
Pokud máte vlasy neustále „připlácnuté“ k hlavě, první pomocí by mohl být kvalitní šampon. Poraďte se v lékárně nebo kadeřnickém salonu a hlavu si myjte klidně každý den. Nepoužívejte těžké gely, vosky a pěnová tužidla.

2. rada

Pravidelný sestřih
Nenechávejte vlasy příliš dlouhé. Základem úspěchu je kvalitní střih od dobrého kadeřníka. Ten byste si pak měla nechat každých šest týdnů upravovat.

3. rada

Stop barvám, žehličkám a kulmám
Vyhněte se všemu, co vlasy ničí. Zapomeňte na nešetrné barvení (hlavně to domácí), chemické trvalé, každodenní žehlení i kulmování. To vše vlasy oslabuje, způsobuje vysušování a lámání. Pokud vás trápí šediny, nechte si od kadeřníka doporučit nějakou šetrnou barvu bez amoniaku nebo vsaďte na tónovací šampon. A jestliže používáte fén, pořiďte si ionizační, který vlasová vlákna tolik nepoškozuje.

Pravidelná péče o vlasy je udržuje v kondici
Autor: profimedia.cz
4. rada

Pravidelná výživa
Masky, kúry, zábaly. To vše byste měla praktikovat alespoň dvakrát týdně. Vlasy totiž potřebují posílit, vyživit od kořínků ke konečkům. Nezapomínejte ani na pravidelný příjem vitaminů v čerstvém ovoci a zelenině a na pitný režim.

5. rada

Zkuste sluneční kosmetiku

Léto je za dveřmi a ostré sluníčko dovede s vlasy nepříjemně zatočit. Vysuší je, naruší barvu i strukturu. Můžete tomu ovšem předejít. Existují kosmetické produkty se speciálními UV filtry. Stačí je jen nastříkat či rozetřít.

Tip profesionální kadeřnice Petry Měchurové

Vlasy řídké a jemné potřebují především výživu až do kořínků. Je nutné je posílit, aby lépe držely tvar a objem. Doporučuji produkty od Kérastase na prevenci proti jejich padání. Přípravky vyživí kořínek a zklidní pokožku. Doporučuji ampulky Aminexil GL a šamponovou lázeň Bain Prévention G. Skvělé jsou také vlasové obřady, jež provádí zkušený kadeřník. Masáž hlavy a šíje je navíc úžasný relax.
Co se týče střihu, je dobré vlasy sestříhat a zvětšit tak opticky jejich objem. Vhodné jsou tupé střihy, třeba mikádo nebo účes s ofinou.

899020:gallery:true:trueExtra tip:

Pro dlouhodobě zdravé vlasy
Co vám pomůže k trvale krásným, pevným a lesklým vlasům? Doplňky stravy obsahující aminokyseliny, které jsou k dostání v lékárnách. Aminokyseliny mají totiž na kvalitu vlasů zásadní vliv, ovšem s přibývajícím léty jejich množství ubývá. Proto je třeba doplňovat je v dostatečném množství.
Autor: Alena Dušková, Kbak