Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Upíří matka: 4 děti, 4 rohy a je spokojená

5. dubna 2011 | 12:09

Tatérka Maria (35), matka čtyř dětí, nevyužívá své umění jen na zákaznících, ale i na sobě. Její tělo je pokryto četnými obrázky a piercingy, na hlavě má několik titanových rohů. Prohlašuje o sobě, že je úplně normální žena a že s výzdobou vlastního těla ještě nekončí. Už ale získala přezdívku Upíří žena.

Tetování má tělo zkrášlovat, ale někdo si na něj vyvine přímo závislost. Tak je tomu pravděpodobně u Mexičanky Marie Jose Cristerny, která má po celém těle tetování různých barev a velikostí. Tím ale netradiční výzdoba jejího těla zdaleka nekončí. Umělkyně, která sama tetuje, má tělo poseté piercingy a na čele má několik titanových rohů. Dokonce si i nechala změnit barvu očí. Přezdívá se jí Upíří žena.

Všichni mě chtějí poznat, pyšní se Maria

Matka čtyř dětí o sobě tvrdí, že je úplně normální žena a že je se sebou spokojená. „Jsem normální ženská,“ řekla na konferenci veletrhu Expo Tatuaje 2011, který se konal 2. dubna v mexickém Monterrey a kam přijelo 150 tatérů z celého světa představit své umění. „Tetováním vyjadřuji své nitro. Zažila jsem násilí v rodině, v mém životě bylo hodně změn. Důležité ale je, že jsem šťastná,“ zdůraznila Maria.

A jak reaguje okolí na její velmi neobvyklý zjev? „Dříve se mnou nikdo nemluvil, teď jsem mezinárodně známá. Všichni se se mnou chtějí poznat. Nikdo mě nediskriminuje,“ říká spokojeně.

Ve své práci tetovací umělkyně, která je známá po celém světě a která zanechává barevné obrázky na kůži druhých, spatřuje Maria způsob, jak se stát nesmrtelnou. Se svým vzhledem ještě prý není u konce. Plánuje si nechat vložit další dva titanové implantáty, tentokrát do zadní části hlavy. Budou symbolizovat kázeň.

Autor: mivr, Kjos