Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 světových vizážistů radí, jak nalíčit rty bez chybičky

10. března 2011 | 05:41

Myslíte si, že červená rty jsou neuvěřitelně sexy? Tak to určitě nejste sama. Ráda byste si jí také někdy namalovala rtíky, ale bojíte se, že netrefíte barvu a budete vypadat lacině? To také nejste sama. Blesk.cz proto přináší tipy od pěti světově uznávaných vizážistů, kteří vám s výběrem barvy poradí a přidají ještě několik tipů navíc.

James Kaliardos

Celebrity, které opečovává: Madonna, Linda Evangelista, Julianne Moore

Firma, pro kterou tvoří: L’Oreal Paris

Tipy: Červená, růžová či korálová rtěnka prozáří i jinak nenamalovaný obličej. Pod rtěnku si dejte krycí nános, na rtěnku pak ještě pudr – barva déle vydrží a nebude tak výrazná.

Tip od Madonny: Barvu nanášet krátkým štetečkem, ne dlouhým. S krátkými štetinkami se lépe pracuje.

Gucci Westman

Celebrity, které opečovává: Kate Hudson, Cate Blanchett

Firma, pro kterou tvoří: Revlon

Tipy: Nanášejte rtěnku v několika vrstvách a vždy mezi nimi rty poprašte pudrem. Barva déle vydrží. Kdo chce opravdu dlouhotrvající nános, může si rty ještě překreslit tužkou na rty. Co se týče nátěru, nejprve barvu nanese štětečkem a poté ji ještě rozetře prsty.

Nad výběrem barvy přemýšlejí asi hlavně dámy s odstíny vlasů dozrzava. Gucci pro ně má pár tipů. Jsou-li vlasy rudé, hodí se k nim rajčatová či oranžovo-červená, jsou-li červené, sedne jim cihlová, a jedná-li se o světlý odstín, korálová rtěnka je tou správnou volbou.

Cate Blanchett a Andrew Upton
Autor: Profimedia

Charlotte Willer

Celebrity, které opečovává: Uma Thurman, Kate Moss, Gwyneth Paltrow

Firma, pro kterou tvoří: Maybelline New York

Tipy: Čím je člověk starší, tím méně je patrná kontura rtů, takže starší dámy by si měly dát pozor, aby červená rtěnka na rtech nevytvořila efekt krvácení. Na druhou stranu ale čím je žena starší, tím odvážnější barva rtěnky může být. Nevíte si rady s výběrem barvy? Zkoušet ji na hřbetu ruky může být zavádějící, radši to zkoušejte špičce ukazováčku.

Cassie Lomas

Celebrity, které opečovává: Katherine Jenkins, Lady Gaga

Tipy: Pokud mají rudé rty vapadat perfektně, je nutné, aby byly hladké a nepopraskané. Balzámem předejdete odlupování tenké kůže. Aby růž nezůstala na zubech, otřete přebytečnou barvu vstrčeným ukazováčkem.

A jakou barvu zvolit k vaší pleti? Je-li světlá, padne jí rudá či do růžova, je-li olivová, bude jí slušet oranžová, a jste-li asijský či tmavý typ, vsaďte na borůvkový odstín rtěnky.

Sandře Bullock to loni na předávání Oscarů moc slušelo
Autor: ČTK

Sue Devit

Celebrity, které opečovává: Sandra Bullock, Eva Longoria, Sarah Jessica Parker

Tipy: Nikdy jste červenou rtěnku nepoužívala a nejste tedy na výrazný odstín rtů zvyklá? Abyste neměla špatný pocit, že jste moc vidět, zkuste začít s lesky, až potom přejděte na rtěnky. Kdo se i přesto bude bát, má podle této vizážistky začít používat rtěnky korálové barvy. Je elegantní a nic se jí nezkazí.

Pod rtěnku si dejte krycí nános, na rtěnku pak ještě pudr – barva déle vydrží a nebude tak výrazná.
Autor: INT, mivr, Klena