Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sexy bronzový make-up

21. července 2010 | 16:00

Na léto naprosto bezkonkurenční, skvěle vypadá, a přitom vám zabere jen pár minut. Stačí, když do své kosmetické výbavy zařadíte bronzový pudr.

Než začnete s líčením, pleť důkladně vyčistěte a namažte ji lehkým hydratačním nebo tónovacím krémem. Teprve až se dokonale vstřebá, můžete použít bronzer v tubě. Naneste raději menší množství a důkladně rozetřete doztracena. Tekutý „samoopalovák“ ale můžete klidně vynechat a na nakrémovaný obličej aplikujte rovnou zlatavý pudr. Opět dejte pozor na rovnoměrné rozetření. Z vlastní zkušenosti doporučuji nanášet pudr širokým štětcem. Houbičky někdy nadělají nehezké šmouhy.

Naše rada:

Ani v případě bronzových výrobků nezapomínejte na to, jaký jste barevný typ. Podobně jako běžné make-upy a pudry, mají i tyto škálu různých tónů. Proto neberte první hnědý pudr, který vám padne do oka. Měla byste vypadat přirozeně. A tak volte maximálně o dva tóny tmavší odstíny, než je vaše přirozená barva.


Proč byste měla mít bronzer?


Lichotí ženám každého věku. Omladí unavenou tvář, dodá pleti teplý nádech a zářivý lesk.

Oční stíny vám dodají přirozený letní vzhled
Autor: Giorgio Armani

Sáhněte po zdravíčku

Váš make-up bude ještě dokonalejší, když použijte tvářenku. K opálené pleti se hodí nazlátlý nebo růžovobroskvový odstín. Tvářenku roztírejte od spánků šikmo směrem k očním koutkům. A opět nejlépe použijte široký štětec.

Naše rada:
Než začnete s krášlením, rozmyslete si, kterou část obličeje chcete rozzářit bronzem. Tvářenka, stíny a rtěnka ve stejném odstínu nejsou zrovna to pravé. Ideální je zdůraznit jen jednu část.

Jaké oční stíny?

Vhodné jsou zlaté, béžové, hnědé, oranžové, ale také tyrkysové nebo růžové tóny. Nebojte se ani tekutých linek v těchto barvách. Snadno tak dosáhnete přirozeného letního vzhledu.

Co na závěr?

Nezapomeňte na řasenku. Ideální je černá nebo hnědá barva. A nakonec jemně zvýrazněte rty leskem nebo lehkou hydratační rtěnkou.

Autor: Alena Dušková, jak