Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lehké letní líčení: Jak na to?

Pokud máte hezkou pleť, můžete v létě make-up úplně vynechat. Stačí vám jen pudr a korektor.
1. června 2010 | 16:23

Zapomeňte na hutné neprodyšné make-upy a sáhněte po lehkých tónovacích krémech. V letním období se totiž nosí přirozenost.

Pryč s těžkými krémy

Výživné krémy a syté make-upy na nějakou dobu odložte do skříně. V létě si bohatě vystačíte s lehkým hydratačním krémem s ochrannými UV filtry. A nebo s tónovacím krémem, který můžete dočasně vyměnit za make-up. Pokud ale bez něj nedáte tzv. ani ránu, pořiďte si nějakou odlehčenou letní variantu. A nezapomeňte na pudr. V horkém počasí se naše pokožka více potí a častěji tak dochází k nežádoucímu lesku. Proto byste měla mít pudr neustále při ruce.

Zlato pro vaši pleť

Já osobně miluji léto i z toho důvodu, že jsem si oblíbila bronzové pudry, které báječně vyniknou na opálené pokožce. Dodají jí zdravou barvu s nádherně zlatavým nádechem. Určitě je vyzkoušejte.

Kouzlo třpytek

Pokud jste parádivý typ, pak určitě oceníte oční stíny, lesky, ale také třeba pleťové krémy nebo gely s příměsí třpytivých částeček nebo perlového prášku. Na snědé kůži se nádherně lesknou, a navíc pleť opticky omlazují.

Jemné stíny

Ideální volbou na léto jsou neutrální nebo jemné barvy očních stínů. Většinou je najdete ve speciálních letních limitovaných kolekcích různých kosmetických značek. A jelikož stíny v horkém počasí málokdy vydrží bez újmy, můžete je nahradit voděodolnou tužkou na oči. Stačí vytvořit linku těsně nad řasami a nabarvit je maskarou.

Sexy lesky

Ani syté rtěnky se do slunečných dnů příliš nehodí. Lepší volbou bude ovocný lesk na rty nebo balzám. Vaše rty tak budou vypadat svěžeji a přirozeněji.

Jemné zdravíčko

Mnohé z nás dělají chybu, když zapomínají na tvářenku. Dodává totiž líčkám zdravý vzhled. K tmavým typům se hodí bronzové odstíny, k blondýnkám jemně růžové a zrzkám skvěle sednou meruňkové tóny.

Trendy nahý make-up

Hitem letošní sezony bude tzv. nahé líčení. Jak na to? Pleť nejprve ošetřete podkladovým krémem. Poté naneste lehký make-up a obličej přepudrujte. Oči naličte nejlépe jen řasenkou. Na tváře rozetřete štětcem růžovou tvářenku. Nakonec aplikujte na rty jemný lesk.

Autor: Alena Dušková