Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Sexy nalíčená i ve vodě!

18. května 2010 | 15:44

Horké slunce a vlhko dovedou na líčení nadělat pěknou škodu. Pokud nechcete být ošklivě rozmazaná, používejte raději voděodolná líčidla i krémy. Ty váš make-up udrží po celý den perfektní.

Krémy

Začněte tím nejdůležitějším, což je kvalitní ochrana pleti. Běžně už seženete krémy na obličej i na tělo, které vaši pokožku nejen brání před škodlivými paprsky, ale zároveň dovedou vzdorovat vodě a vlhku. Ale pozor! Při dlouhodobém pobytu u vody byste přece jen měla krém aplikovat opakovaně. Vyhnete se tak spálení kůže.

Make-up

Chcete mít i na pláži perfektní pleť? Žádný problém. Zkuste některý z voděodolných make-upů. Naneste ho ráno na podkladový krém. Nejlépe také voděodolný. A na závěr obličej ještě přepudrujte, aby byla vaše pokožka krásně matná.

Stíny a linky

Nespoléhejte se, že vydrží na víčkách, i když se budete potápět. Voděodolné stíny a oční linky dovedou odolat horku, potu a vlhku až dvanáct hodin. Proud vody je ale smyje.

Řasenky

Na rozdíl od očních stínů drží i ve vodě. Obsahují totiž silikonové vosky a tuky. I v této kategorii si můžete vybrat řasenku podle potřeby. K dostání jsou zhušťující, prodlužující i natáčecí. Jejich nevýhodou ale je, že řasy občas slepují a obvykle nejdou dolů běžným odličovačem. Kupte si proto ten, který je určený speciálně na voděodolné maskary.

Rtěnky

Seženete voděodolné, které obsahují hydratační složky i UV filtry. V létě si ale můžete vystačit klidně jen s obyčejným leskem na rty. Nemusíte totiž rty neustále hlídat a bez problémů ho můžete kdykoliv aplikovat i bez zrcátka. Stačí jen nanést trochu na střed rtů a jemně rozetřít.

Autor: Alena Dušková