Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mějte dlouhé řasy jako Krainová: Jak na to?

22. března 2010 | 16:15

Jen málokterá žena má od přírody super dlouhé, zatočené brvy. Musí si pomoci dobře zvolenou, správně naaplikovanou řasenkou. Stačí vědět, jak na to. Inspirujte se v této disciplíně profesionálkami Simonou Krainovou, Natalií Portman či Lucií Borhyovou.

1. Vyberte tu pravou

Pokud si nevíte rady s výběrem řasenky, poraďte se v kosmetickém salónu. S profesionální pomocí zajisté najdete tu správnou. Jestliže nosíte kontaktní čočky, nehodí se pro vás přípravky se silikonovými vlákny.

2. Nebojte se kleštiček

Řasy zatočené jako mrkací panna? Před líčením použijte kleštičky. Uchopte jimi horní řasy a krátce stiskněte. Pokračujte stejným postupem až ke konečkům. Ale pozor! Nepoužívejte na již nalíčené řasy. Mohly by se slepit, polámat.

3. Odmastěte řasy

Řasy při líčení nesmějí být mastné. Zbytky krému, který vám na nich mohl ulpět, odstraňte nánosem pudru. Ten je navíc obalí. Objem bude plnější. Pudr naneste na štětec a řasy zlehka přejeďte.

4. Začněte zdola

Nejprve si naličte spodní část víčka a po zaschnutí přejděte na horní. Dívejte se do zrcátka směrem dolů. Naneste jednu až dvě vrstvy. Brvy Se nesmí slepit. Pokud se tak stane, oddělte je opatrně speciálním kartáčkem.

5. Zkuste i jiné barvy

Řasenky se vyrábějí v různých barevných verzích. Světlé řasy budou přirozenější s hnědou řasenkou. Černou nanášejte jen na konečky. Docílíte tak přirozenějšího efektu.

Z historie řasenky

- Ve starověkém Egyptě si ženy líčily oči sazemi. V první polovině dvacátého století používaly naše babičky někdy místo řasenky černý krém na boty.

- Roku 1913 připravil chemik T. L. Williams pro svou sestru tuš z uhelného prachu a vazelíny. Později založil značku Maybelline.

- Roku 1914 přišla značka Max Factor na trh z rozpuštěným voskem, který se nanášel po kapkách.

- Roku 1939 spatřila světlo světa první voděodolná řasenka. Na trh ji přinesla značka Helena Rubinstein. První kolekce byly vytvořené speciálně pro vodní balet.

- Rok 1958 je přelomový. Konečně totiž vznikla řasenka s aplikátorem.

Autor: duš, amp