Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podpořte svůj půvab: Pravidelnou péči tělo ocení

15. ledna 2010 | 05:00

Recept na krásu je jednoduchý. Dobře spěte a pravidelně pečujte o své tělo. Nejlépe večer před ulehnutím, kdy si můžete rituál vychutnat. Pravidelnost má větší efekt, než super drahé kosmetické přípravky.

1. Peeling...
... celého těla urychluje přirozený proces odstraňování zrohovatělých povrchových buněk, podporuje mikrocirkulaci ve vlásečnicích a přispívá k celkové buněčné obnově pokožky - následně použité přípravky se lépe vstřebají, a tak se násobí jejich účinek.

Odbornice radí: Udělejte si kávový peeling doma. Potřebujete 2 lžíce mleté zrnkové kávy, 1 lžíci olivového nebo mandlového oleje a horkou vodu. Vše smíchejte na kaši, nechte 5 minut odležet, naneste na pokožku celého těla a masírujte. Nakonec se opláchněte teplou vodou. Pokožka bude hebká, jemně pokrytá olejovým filmem, nemusíte už používat tělový krém nebo mléko.

.
Autor: Shutterstock.com

Earth Spa tělový peeling s himálajskou solí (Marks & Spencer), 350 ml za 299 Kč

2. Koupel
Vana plná vody a relaxační sůl, olej nebo pěna jsou osvědčený recept, jak se před spaním uvolnit a ještě rozmazlit svou pokožku. Sůl s příměsemi dodá minerály a složky v ní obsažené, například levandule, zklidňují. Olejíčky se hodí pro starší, sušší pokožku, kdežto pěny pro mladší generace.

Odbornice radí: Abyste nenarušili ochranný film pokožky, v horké koupeli byste měli pobýt maximálně 20 minut. Tento čas lze současně využít pro aplikaci pleťové masky.

.
Autor: Shutterstock.com

Pěna do koupele Cream & Oil (Fa), 500 ml za 74,90 Kč

3. Tělové mléko...
...
se hodí pro běžný typ pokožky, kdežto tělové krémy pro suchou pleť. Zjistěte si, jaké složky vámi zvolený přípravek obsahuje, například bambucké máslo zvyšuje pružnost kůže a také ji vyživuje, aloe vera hojí, zvlhčuje a zklidňuje, zelený čaj a vitamin E patří mezi antioxidanty, stejně jako výtažky z granátového jablka, které současně působí protizánětlivě.

Odbornice radí: Aspoň jednou měsíčně si dopřejte peeling, tělový zábal (teplem se zvyšují účinky přípravku) a masáž, pak byste však měli zamířit rovnou do postele.

.
Autor: Shutterstock.com

Revitalizační tělové mléko s výtažky z himálajských bylin (Avon) - 150 ml za 199 Kč

4. Ruce a nohy
Na noc nezapomínejte ošetřit nadměrně zrohovatělou kůži na loktech nebo na patách. Popraskané nebo vysušené ruce nakrémujte a oblečte si bavlněné rukavice, které předem nahřejte na topení. Zejména v zimě si tento zábal dopřejte denně. Stejnou péči, jen s jiným přípravkem, věnujte také svým nohám, alespoň jednou týdně.

Odbornice radí: Určitě si na vrstvu přípravku nedávejte igelit, kůže by se během několik hodin spánku zbytečně zapařila.

.
Autor: Shutterstock.com

Vitalfrisch Olivový noční krém na ruce (Doliva), 75 ml za 224 Kč

.
Autor: Shutterstock.com

Výživný krém na suchá a poškozená chodidla (Neutrogena), 50 ml za 140 Kč

5. Odlíčení

Nezapomeňte se odlíčit, tonik a mléko na čištění použijte i tehdy, pokud se vůbec nemalujete, abyste odstranili nečistoty, které se na tváři usadily přes den. Nejnovější technologie výzkumu krémů aktivují tvorbu kolagenu, elastinu, fibronektinu a kyseliny hyaluronové, a tím zpevňují pokožku.

Odbornice radí: Pokud se pečlivě neodlíčíte, nečistoty se nachytají na krém a make-up používané přes den a další dávka byť drahého nočního přípravku se míjí účinkem. To už je vhodnější na čistou pleť aplikovat obyčejný krém.

.
Autor: Shutterstock.com

Dvoufázová odličovací emulze (Ryor), 150 ml za 93 Kč
NEBO:

.
Autor: Shutterstock.com

Pleťové mléko čisticí s grepovým extraktem pro všechny typy pleti (Ryor), 200 ml za 75 Kč

6. Noční krém
Vybírejte si přípravek s ohledem na svůj věk, pečlivě sledujte složení krému. Například výtažky z papáji podporují buněčnou aktivitu, křemíkové částečky eliminuje produkci mazu.

Odbornice radí: Čím se liší noční krémy od denních? Především tím, že neobsahují ochranný sluneční faktor, který by pleť v noci zbytečně zatěžoval. Proto je i menší zlo používat noční krém na den, jelikož následně použitý make-up ochranný sluneční faktor už obsahuje a taktéž většina pudrů.

.
Autor: Shutterstock.com

Rejuvenate & correct delining night cream pro normální až suchou pleť (Juvena), 50 ml za 2150 kč

Autor: Silvie Risová