Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kouřové sexy líčení pro každou příležitost

8. prosince 2009 | 22:45

I když zrovna letí přirozenost, občas nás to chytne a chceme se prostě pořádně „namalovat“. Žádné nenápadné oční stíny, ale něco, co je pořádně vidět a v čem naše oči vyniknou.

Výhodou tohoto druhu líčení je, že se hodí pro všechny barvy očí a pro každou příležitost.Pamatujte však, že při tomto typu líčení je třeba dodržovat několik pravidel, aby se to povedlo na jedničku a nebyla jste příliš zmalovaná.

Zásady:

1. Vaše pleť by měla být přímo dokonalá. Sjednocená a matná.

2. Pozornost na tváři musí přitahovat pouze oči, na těch záleží především. Raději nepoužívejte tvářenku ani výraznou rtěnku.

3. Každý tah štětcem, řasenkou či tužkou provádějte s citem, aby byl výsledek perfektní. Tedy žádné žmolky na řasách, rozmazané linky, obtisklé řasy apod.

4. I tentokrát platí: Dvakrát měř, jednou řež. Vyzkoušejte si líčení nejdříve nanečisto, abyste před večírkem „už jela na jistotu“.

.
Autor: Shutterstock.com

 

Co vám nesmí chybět:

• malý plochý štěteček se zakulacenou hranou
• střední kulatý štěteček
• střední zploštělý štěteček
• make-up
• pudr
• vatová tyčinka
• sypké oční stíny – 3 odstíny (např.černý, tmavě šedý, světle šedý)
• černá kajalová tužka
• černá řasenka

 

Postup

1. Sjednoťte pleť make-upem a poté přepudrujte.

2. Kajalovou tužku udělejte na vrchní linií řas silnější linku. Může být výraznější a nemusí být ani úplně pravidelná.

3. Vezměte si vatovou tyčinky nebo štěteček a linku lehce rozmažte. Nebude působit tak tvrdě a ostře.

4. Malým štětečkem naberte černý stín, jemně oklepejte o ruku, aby ten přebytečný opadal a poté poklepávejte štětečkem přes černou linku. Tímto krokem linky zafixujete a také zvýrazníte.

5. Plochým štětečkem naneste na víčka tmavě šedý stín a lehce rozetřete do ztracena.

6. Kulatým štětcem aplikujte světle šedý stín. Otevřete oči a obloukovým pohybem přejíždějte v rýze očního víčka, dokud nebude stín dobře rozetřený. Dosáhnete toho, že budete mít obě oči nalíčené stejně a hlavně pravidelně.

7. Nejmenším štětcem naberte tmavě šedý stín, opět ho oklepejte o ruku a pomalu začněte obtahovat spodní víčko od vnějšího koutku směrem k vnitřnímu. Asi do středu oka by linie měla být stejně široká a poté, směrem k vnitřnímu koutku, uzounká.

8. Černou tužkou udělejte linku nad spodními řasami, tedy ve vnitřní části oka. Pokud nejste na „vnitřní“ linku zvyklá, zavřete po aplikaci oči a tiskněte víčka, abyste nezačala slzet a nerozmazala se vám linka.

9. Na závěr naneste řasenku. Na rty použijte jen lesk.

Autor: Milada Fialová