Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Plastika: Prsa vám zvětší vaším přebytečným tukem

dovolená
15. září 2009 | 13:59

Britští lékaři chystají převratnou novinku v plastických operací. Po jejich zásahu budete nejen štíhlejší, ale budete mít i větší ňadra. A to vše během jediné operace.

Zvětšení prsů pomocí implantátů naplněných solným roztokem či silikonovým gelem není už ničím neobvyklým.

Britští lékaři se však chystají nabídnout ženám novinku, kterou je zvětšení prsů pomocí jejich vlastního tuku, odsátého z jiných částí těla.

"Tato technika bude k dispozici již od začátku příštího roku", uvedl mluvčí společnosti Harley Medical Group.

Půjde vlastně o takovou operaci "2 v 1", při níž plastičtí chirurgové odsají přebytečný tuk z oblasti boků, stehen, břicha a hýždí a pak s ním ženě zvětší prsa. A to prý až o tři velikosti.

Cena by se ve Velké Británii měla pohybovat okolo 8 000 liber (asi 240 000 Kč).

Dva z deseti lékařů z týmu, který bude operace provádět, jsou již na tuto metodu vyškoleni v USA, dalších osm školením projde do konce tohoto roku.

"Jde o nejvíc vzrušující průlom v kosmetické a rekonstrukční chirurgii, který jsem za poslední dvě desetiletí viděl.", řekl předseda společnosti Harley Medical Group, Mel Braham.

"Nedávno jsme dokončili studie, které jsme ve spolupráci z americkými kolegy prováděli na pacientech z Británie i USA, které potvrdily, že i po čtyřech až pěti letech od provedení zákroku jsou výsledky trvalé.", uvedl dále Braham.

Teď už tato metoda jen čeká na schválení Lékařskou komorou, aby mohla být zájemkyním nabídnuta již počátkem příštího roku.

Podle Brahama bude tato metoda do deseti let oblasti zvětšování ňader dominovat. I když se samozřejmě najdou pacientky, které jsou se svými křivkami spokojené nebo prostě jen nemají na těle žádný tuk navíc. Ty samozřejmě zvolí tradiční zvětšení pomocí implantátů.

Autor: INT, lena