Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Umíte si bezpečně holit intimní místa?

10. října 2021 | 06:00

Holení intimních partií je především módní záležitostí. Z hlediska hygieny je totiž úplně jedno, jestli chloupky upravujete, nebo nikoliv. Mnoho žen si ale s upraveným klínem připadá více sexy a také muži mají různé preference. Jaká metoda úpravy chloupků je nejlepší?

Na depilaci klína voskem nebo cukrovou pastou si můžete v dnešní době zajít do mnoha salonů a nemusíte se stydět. Ostatně brazilskou depilaci doporučovaly už dámy ze Sexu ve městě. Raději byste se o to ale neměla pokoušet doma, protože si můžete ublížit. Vaše intimní partie jsou opravdu citlivé a měla byste s nimi podle toho zacházet.

Stejně tak se raději obloukem vyhněte nejrůznějším krémům na holení. Obsahují spoustu chemikálií, které vás sice chloupků skutečně zbaví, ale také mohou nepěkně podráždit pokožku. Pokud ji nemáte citlivou, můžete je použít například k holení nohou, ale na intimní místa, kde se krém navíc může snadno dostat do kontaktu se sliznicí, je opravdu v žádném případě nenanášejte!

Video se připravuje ...
Jak se holily Řekyně a co je dnes trendy? Podívejte se na historii ochlupení • VIDEO: Glamour magazine

Co použít můžete, je domácí depilátor, jehož obrovská výhoda je, že chloupky vytrhne, a hladký efekt tak vydrží až tři týdny. S čím ale musíte počítat, je bolest, která je na intimních partiích opravdu na hranici snesitelnosti. Kvalita depilátorů se sice hodně zlepšila a strojky na principu wet&dry, které můžete používat jak na sucho, tak ve vaně, jsou mnohem citlivější, i tak se ale bavíme o partiích, které jsou určeny k něžnému zacházení.

Nejčastější metodou, ke které se proto uchyluje spousta žen, je holení žiletkou. Není divu, tato metoda je suverénně nejrychlejší, nejméně bolestivá (pokud se nepořežete), a navíc vychází levně. Jak tedy na to?

Jak si vyholit klín?

Neholíte jen Venušin pahorek, na kterém roste nejvíce viditelných chloupků, ale také třísla, stydké pysky a oblast kolem vaginy. Tam jsou nejčastěji chloupky odstraňovány úplně, zatímco na Venušině pahorku si chloupky můžete pouze zastřihnout, upravit do libovolného obrazce, do tenké čárky – nebo samozřejmě vyholit úplně a klidně i dozdobit kamínky nebo dočasným tetováním.

Vždy se snažte mít pokožku co nejvíc napnutou, abyste se při holení nepořezala. Ze stejného důvodu se také nikdy neholte na sucho! Zbytečně pokožku podráždíte, a jak už jsme zmiňovaly, to je to poslední, o co byste v těchto partiích stála.

Přestože pěny na holení jsou velmi účinné, v oblasti klína je raději nepoužívejte. Většinou obsahují parfémy, které na sliznicích pálí. Ideální je neparfemovaný gel určený právě na intimní hygienu nebo přírodní sprchový olej. Žiletka po něm klouže a pokožka se díky němu nevysuší a nepodráždí.

Velký výběr přípravků pro bezpečné holení najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: kava