Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V každém věku perfektní

13. února 2009 | 13:19

Kolik vám je let? Čas sice nezastavíte, ale své pleti s ním můžete pomoct bojovat. Poradíme vám, jak na to.

Jestliže si myslíte, že jste svou bitvu prohrála, a jen zoufale hledíte do zrcadla na kruhy pod očima, vrásky a nepřirozenou barvu pleti, neztrácejte naději. Pro každou věkovou skupinu jsou určené výrobky, které jí jsou šité na míru. Tyto produkty vám i vaší pleti budou vyhovovat, pomůžou vám zahladit stopy času, a díky nim se budete cítit daleko lépe.

Bezstarostná třicítka

Bezstarostná třicítka
Autor: Nivea

Nenechte se uchlácholit tím, že máte stále pěknou pleť. Pokud si myslíte, že to tak zůstane, velmi se mýlíte. V těchto letech je důležitá prevence. Používáním krémů, které zabraní předčasnému vzniku vrásek, nic nezkazíte, ba naopak.
Nezapomeňte, toto je období, které se na vaší pleti projeví v pozdějších letech. Nezřízený styl života rovná se našedlá pleť s vráskami. Za deset až dvacet let se za to budete proklínat. Pokud však budete jíst zdravě a dopřejete si dostatek pohybu a spánku, výsledek poznáte také.

Čtyřicítka na krku

Čtyřicítka na krku
Autor: Nivea

Pro některé životní zlom, pro jiné jen další desetiletí. Ať tak či onak, je to okamžik, kdy byste se měla o svou pleť začít starat trošku jiným způsobem. Pokud za dalších deset let nechcete mít suchou pokožku, nezbývá vám nic jiného než ji pořádně hydratovat. Určitě vidíte, že kruhy pod očima jsou větší, a hluboké vrásky vám jistě také radost neudělají.
Toto je období, kdy pociťujete mnoho změn, a to především hormonálních. To vše se odráží ve vzhledu pleti. Povrchová vrstva buněk se ztenčuje, pleť je suchá a ztrácí schopnost regenerace. Základem je pravidelná péče.

Padesátka je tu

Padesátka je tu
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Vaše pleť není to, co bývala. Už vám není 20 let, kdy jste měla obličej bez vrásek. Pokožka ztratila svou vlhkost a vy to nejen vidíte, ale i cítíte. Co je tedy důležité? Mazat, hydratovat a hlavně vyživovat. Nezapomínejte na všechny části obličeje a těla.
V tomto věku byste měla používat nejen liftingové krémy, ale i make-upy. Přiznejte si to. Je vám padesát a nejen vy, ale i vaše pleť je unavená. Pozorně vybírejte a sáhněte po přípravcích na unavenou pleť.

Šedesát a více

Šedesát a více
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Připadá vám, že je vaše pleť povadlá? Nemýlíte se, je to pravda. Více než kdy předtím byste měla používat hydratační a rozjasňující přípravky. Samozřejmě můžete používat i výrobky proti vráskám, ale čas stejně nezastavíte. Vrásky máte a už se jich úplně nezbavíte, můžete je však zmírnit. Nejsou ale prioritou. Tou zůstává hydratace a výživa pleti.

Doporučené výrobky

Autor: připravila: mif