Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Co dělat s občasným akné

Používejte produkty z jedné řady a určitě nezanedbávejte aplikaci nočního krému, abyste předešla tvorbě vrásek.
29. prosince 2008 | 07:37

Pubertu mám dávno za sebou, ale přesto se mi na obličeji objevuje lehčí forma akné. Sice jen občas, problémem však je, že po akné zůstávají skvrny.

Nemůžu se rozhodnout, zda mám používat kosmetiku na aknózní pleť, nebo zda mám dát přednost výrobkům určeným pro mou věkovou skupinu. Existuje nějaký výrobek, který by zesvětlil flíčky po akné? Monika (33)

Pokud se vám na tváři tvoří akné jen občas, nemusíte se znepokojovat. Běžně dostupné výrobky na aknózní pleť určitě nepoužívejte, protože jsou přizpůsobené potřebám mladé mastné pleti. Doporučujeme vám používat výrobky pro danou věkovou kategorii, tedy 30+ na normální a smíšenou pleť. Používejte produkty z jedné řady a určitě nezanedbávejte aplikaci nočního krému, abyste předešla tvorbě vrásek. Další možností jsou kosmetické produkty dostupné v lékárnách, které jsou určené pro problematickou pleť dospělých, a speciální kosmetika na občasné akné. Pokud skvrny nejsou příliš výrazné, nějaký čas počkejte, protože zmizí samy, případně můžete tento proces urychlit speciální kosmetikou z lékárny. Pokud jsou skvrnky viditelné, odstraní je například chemickým peeling, který provádějí v dermato-kosmetických centrech.

Používejte produkty z jedné řady a určitě nezanedbávejte aplikaci nočního krému, abyste předešla tvorbě vrásek.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: zpracovala: mif