Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná ve 20, 40 i 60 letech - velká proměna našich čtenářek

19. prosince 2008 | 15:30

Tentokrát jsme vybrali tři čtenářky, mezi nimiž je téměř dvacetiletý rozdíl, a svěřili je do rukou našich kadeřníků. Jsou důkazem toho, že můžete být okouzlující, i když je vám dvacet, nebo třeba šedesát...

JANA (21)

Jana (21) před proměnou
Autor: FOVA.cz

Pochází až z dalekého Trenčína. Již třetím rokem studuje Vysokou školu ekonomickou v Praze a její velkou vášní je tanec. Dlouhé vlasy jsou při něm velmi atraktivní, proto si Jana přála příliš nezkracovat jejich délku, jen je oživit a dodat jim nový glanc. Už při focení nám Jana převedla svou horkokrevnost a pár tanečních póz ze salsy, kterou má ze všech tanců nejraději.

1. Varianta: V jednoduchosti je krása
Někdy stačí málo, a slušivý účes je na světě. Tato úprava je uvolněná a zcela podle Janina přání. Vlasy stačilo lehce podfouknout, aby získaly objem a žádoucí lesk.

V jednoduchosti je krása
Autor: FOVA.cz

2. Varianta: Party girl
Rošťácké kudrlinky téměř od kořínků působí přirozeně, a přitom se hodí pro jakoukoliv slavnostní akci, třeba návštěvu nějakého nového muzikálu.

Party girl
Autor: FOVA.cz

VLASY
Jemné a dlouhé vlasy kadeřnice Janča postupně sestříhala a ladila jejich barvu do přírodního odstínu. Protože si Jana nepřála vlasy zkracovat, rozhodla se kadeřnice pro jejich postupné sestříhání kolem obličeje. Celkově tak účes provzdušnila a dodala mu objem i správnou regeneraci.

Kadeřnice Janča jemné vlasy sestříhala a ladila jejich barvu do přírodního odstínu.
Autor: FOVA.cz

TIP vizážistky Petry
Janu trápily kruhy pod očima. Na to je jednoduchý recept. Po nanesení správného odstínu make-pu se paprskovitě pod oko nanese rozjasňovač ve štětci a lehce se poklepem zapracuje do podkladu. Nezapomeňte přepudrovat!

Vizážistka poradila Janě jak na kruhy pod očima.
Autor: FOVA.cz

OBLEČENÍ A DOPLŇKY

1. Varianta
Tílko, Freeport Mango, 449 Kč, náhrdelník, Freeport Mexx, 799 Kč

2. Varianta
Tílko, 599 Kč, bolerko, 399 Kč, oboje Freeport Mango, šperky, SunGlass Time, oboje 405 Kč

Vlasy: JANA ŠÁLKOVÁ – Salon Nobless
Make-up, styling: PETRA ŠESTÁKOVÁ

BARBORA (38)

BARBORA (38) před proměnou
Autor: FOVA.cz

Bára nám odvážně poslala do redakce svoje fotky a jako první se tak přihlásila do naší proměny. Odvahu má prostě v krvi. Miluje totiž vysokohorskou turistiku a ráda také poznává daleké kraje, jako je třeba Rusko. Jejím koníčkem jsou mimo jiné i historická auta, a tak ji určitě nepřehlédnete na srazech veteránů. "Cítím, že potřebuji změnu. Móda mi prostě vůbec nic neříká," prozradila nám na sebe.

1. varianta: Barevná souhra
Strukturované barvení nejvíce vynikne při módní úpravě do hladka. Kadeřnice Ajča vyfoukala Báře vlasy pomocí fénu a kulatého kartáče. Na konečnou úpravu použila uhlazující krém pro snadnější úpravu vlasů.

Barevná souhra
Autor: FOVA.cz

2. varianta: Něžné vlny
Tato romantická varianta Bářina účesu je vhodná do společnosti. Prameny vlasů natočila Ajča přes kulmu do úhledných kudrlin, přičemž vrchní partie nechala zcela hladké. Na zafixování použila voňavý lak na vlasy Infinium Strong.

Něžné vlny
Autor: FOVA.cz

VLASY
"Bára měla vlasy dlouho ladem. Byly rovné bez lesku a s velkými odrosty. Zvolená barva oživila měděný odstín a kontury vlasů jsem zdůraznila promelírovaním tón v tónu. Nakonec jsem jí vlasy postupně prostříhala, aby působily vzdušnějším dojmem."

Kadeřnice Ajča vlasy oživila měděným odstínem a prostříhala je, aby působily vzdušnějším dojmem.
Autor: FOVA.cz

TIP vizážistky Petry
"Barbora má jemnou pleť a krásné velké oči. Prozradila mi, že se téměř nelíčí. Snažila jsem se, aby make-up nebyl příliš silný. V lehkém bude vypadat mladší. Výrazným typům stačí oční stín v jednom tónu např. do hněda, zlata či do měděné barvy."

Barbora prozradila, že se téměř nelíčí.
Autor: FOVA.cz

OBLEČENÍ A DOPLŇKY

1. Varianta
Top a tílko, Freeport Mango, oboje 449 Kč

2.Varianta
Top, 449 Kč a bolerko, 499 Kč oboje Freeport Mango

Vlasy: AJČA KOCHANOVÁ – Salon Nobless
Make-up, styling: PETRA ŠESTÁKOVÁ

LENKA (58)

LENKA (58) před proměnou
Autor: FOVA.cz

Paní Lenka nám byla sympatická už od začátku, protože je tak zvaně "od fochu". Pracuje jako redaktorka a dramaturgyně denního vysílání pro Českou televizi. Je v neustálém kontaktu se známými osobnostmi. "Nutkání přihlásit se do proměny ve mně sílilo s narůstajícím tlakem mého okolí. Prý vypadám pořád stejně," svěřila se nám Lenka. Ani jsme netušili, že proměna bude až tak šokující. Když jsme totiž dokončili její úpravu vlasů a líčení, nestačili jsme se divit, že se paní Lenka tolik podobá známé hlasatelce Evě Jurinové!

1. Varianta: Hladká elegance
Absolutní zkrácení bylo pro Lenku doslova omlazující. Nadýchaná varianta účesu je naprosto dokonalá pro pracovní tempo. Sestříhání zaručí snadnou a rychlou úpravu.

Hladká elegance
Autor: FOVA.cz

2. Varianta: Střapatý look
Takto upravené vlasy působí mladistvě a svěže. Stačilo jen použít pružný fixační gel a pod rukama Lucky byl rozpramínkovaný účes hotový raz dva.

Střapatý look
Autor: FOVA.cz

VLASY
"Extrémně jemné, zdravé, a hlavně nebarvené vlasy volaly po zkrácení. Rozhodla jsem se pro módní a praktický typ postupně sestříhaného mikáda. Teplejší odstín a barevný melír v ofině podpořily mladistvý vzhled. Pro extra objem jsem použila pěnu Full Volume," prozradila kadeřnice Lucka.

Kadeřnice Lucka se rozhodla pro módní a praktický typ postupně sestříhaného mikáda.
Autor: FOVA.cz

TIP vizážistky Petry
"Zažité líčení černou tužkou jsem se snažila nahradit barevnými očními stíny. Použila jsem jemně fialový odstín s vínovým tónem. Lehké zvýraznění líček a tmavší lesk na rty byly už jen třešinkou na dortu."

Tmavší lesk na rty byl už jen třešničkou na dortu.
Autor: FOVA.cz

OBLEČENÍ A DOPLŇKY

1. Varianta
Triko, Freeport Mexx, 699 Kč, svetr, Freeport Mango, 699 Kč, řetízek, Klenoty Aurum, 1390 Kč

2.Varianta
Tílko, Freeport Mexx, 349 Kč a sako, Freeport OP Prostějov, 745 Kč, prsten, SunGlass Time, 405 Kč

Vlasy: LUCKA ZDEŇKOVÁ – Salon Nobless
Make-up, styling: PETRA ŠESTÁKOVÁ

Za vytvoření zázemí při focení děkujeme Outlet Freeport Hatě, www.freeport.cz.

Autor: Petra Šestáková