Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Půvabná i na fotce

10. listopadu 2008 | 13:56

Nevypadáte na fotografiích zrovna nejlépe? Chyba není ve fotografovi, ani v tom, že jste nefotogenická. Prozradíme vám, čemu se vyhnout a co naopak dělat, abyste byla s výsledkem spokojená.

RTY

V barvách ovoce
Rty zvýrazněte rtěnkou a leskem v jahodovém nebo třešňovém odstínu. S takto nalíčenými ústy bude váš úsměv neodolatelný.

POKOŽKA

Jasný pohled
Můžete být dokonale krásná žena, ale pokud vám budou zpod make-upu prosvítat kruhy pod očima, zapůsobíte povadlým a unaveným dojmem. Proto nejdříve důkladně zakryjte stíny pod očima korektorem na oční okolí.



Červená líčka
Decentní červeň na líčkách dokáže s tváří hotové divy. Budete vypadat svěže, žensky a něžně. Na lícní kosti si naneste štětcem broskvovou barvu na líčka. Pokud máte problém, kam ji umístit, zkuste se usmát nebo vtáhnout tváře dovnitř, aby vám vystoupily lícní kosti. Barvu naneste na jejich linii.

Dokonalá pleť
Na tvář naneste základ, který pleť sjednotí. Následně překryjte pupínky nebo rozšířené žilky korektorem. Nakonec tvář poprašte pomocí velkého štětce jemnou vrstvičkou pudru, abyste se vyhnula nepěknému lesku.

Oční stíny použijte v decentních barvách. Neuškodí však, pokud budou obsahovat třpytivé částečky.
Autor: Dušan Křístek

OČI

Jiskrný pohled
Oční stíny použijte v decentních barvách. Neuškodí však, pokud budou obsahovat třpytivé částečky. Díky nim se vám oči na fotografii krásně rozáří.

TIP:
Třpytivé bronzové tóny svědčí každé barvě očí.

Dokonalý oblouček

Nepodceňujte sílu obočí! Den před fotografováním si odstraňte přebytečné chloupky, obočí vytvarujte hřebínkem a světlejší chloupky nebo prázdná místa vyplňte tužkou na obočí v jeho přirozených barvách.

Dramatická řasenka

Oči by měly být dominantním prvkem celého obličeje. Pokud chcete, aby byl výsledek dokonalý, zvýrazněte si řasy řasenkou nejlépe ve dvou vrstvách. Nakonec si je nezapomeňte pročesat speciálním hřebínkem. S výraznými řasami získá váš pohled na intenzitě.

Oči by měly být dominantním prvkem celého obličeje. Pokud chcete, aby byl výsledek dokonalý, zvýrazněte si řasy řasenkou nejlépe ve dvou vrstvách.
Autor: Dušan Křístek

VLASY

Přirozené prameny
Vlasy po ramena vyfoukejte přes kulatý kartáč. Velmi dlouhé vlasy si můžete vyčesat do volného drdolu, který vypadá velmi žensky. Cílem je působit upraveně, ale ne upjatě, proto se vyhýbejte "ulízaným" nebo silně utaženým vlasům.

S upravenými rozpuštěnými vlasy, jemným ženským líčením a se slušivou halenkou z vás bude naměkko nejen fotograf.
Autor: Dušan Křístek

S upravenými rozpuštěnými vlasy, jemným ženským líčením a se slušivou halenkou z vás bude naměkko nejen fotograf.

TAK PROSÍM NE!

NEVHODNÝ TOP: Pokud máte pocit, že černá zeštíhluje, při návštěvě fotografa se jí raději vyhněte. Kontrast by byl příliš velký a vaše pleť by vypadala pobledle až chorobně.

VELMI TMAVÉ OBOČÍ: Přehnaně tmavé a široké obočí způsobuje, že tvář působí tvrdě, nepřirozeně a zmalovaně. Ze stejného důvodu se vyhněte velmi tenkému obočí.

HODNĚ LESKU: Decentní poprašek rozjasňovače na správných místech tvář příjemně prozáří. Ale pozor! Pokud to přeženete, výsledek bude hodně groteskní.

Tak prosím ne!
Autor: Dušan Křístek

Autor: Petra Kovárová, mif
Související články