Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?

6. března 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Ženská intimní oblast je náchylná jak na vnitřní vlivy, tak na ty okolní. Rovnováha může být poměrně snadno oslabena a tělo začne vysílat nepříjemné, ale nezbytné signály. A my? My bychom jim měly naslouchat! Co bývá příčinou různých infekcí, jak jim předcházet a jak vůbec odhadnout, kdy navštívit gynekologa?

Bakterie mají převážně pozitivní funkci

V prostředí naší pochvy se nachází různé bakterie. Nelekejte se, většinou jsou ve vzájemné rovnováze a vytváří tak odpovídající pH prostředí. Pokud se nachází v normě, můžeme být klidné. V případě, že je rovnováha něčím narušena, množství laktobacilů, které mají jinak pozitivní funkci, se sníží a může dojít k přemnožení choroboplodných bakterií a kvasinek. Ty způsobují záněty a s nimi nepříjemné svědění, pálení, bolesti a výtok.

Při jakých příležitostech na sebe zánět nenechá dlouho čekat?

Vznik zánětů ovlivňuje mnoho faktorů. Většinou se jedná o vlhké prostředí - tedy bazény, sauny a fitka. Zánětu se dá předejít hygienou, ale stejně jako u jiných orgánů, někdy se prostě sejde více okolností a problém je na světě. Kromě vlhkého prostředí je zde příčina, která bývá méně známá a tou je kvalita spodního prádla. Laciné umělohmotné materiály nejsou prodyšné a naše intimní partie nemohou patřičně dýchat.  Přírodní gel Femigel® se doporučuje používat nejen při potížích s výtokem, ale i při obtížích jako je pálení, svědění nebo pocit sucha. Je šetrný k pokožce, neparfémovaný a nezpůsobuje žádné podráždění či nesnášenlivost! Femigel obsahuje přírodní antiseptikum olej Tea Tree v bezpečné 2,7 % koncentraci. Olej Tea Tree působí proti bakteriím i mikrobům v intimní oblasti.

Obáváte se prvního sexu s novým mužem? To zažíváme v každém věku. Nepropadejme ale panice! Pro bezpečnější a bezbolestný sex můžeme použít přírodní Femigel jako lubrikační gel.

Autor: DK PHARMA/Australian bodycare

Přehnaná či nedostatečná hygiena

Všechny víme, že pokud o sebe nebudeme dostatečně pečovat, nemůžeme čekat zázraky. Ano, musíme se sprchovat poměrně často. Po sexu, po cvičení, po plavání…Naše tělo vyžaduje více péče než mužské. Nicméně pokud se budeme sprchovat čtyřikrát denně, narušíme přirozeně kyselé pH, které se v pochvě tvoří a opět vznikne problém. Tedy platí základní pravidlo – všeho s mírou! Používat přípravky pro intimní hygienu je v pořádku, ale nepřehánějme to. Pochva si obnovuje laktobacily samostatně - úzkostná péče procesu škodí.

Nepodceňujme signály našeho těla a následnou léčbu

Pokud vás trápí pálení při močení, bolest během milování, svědění nebo dokonce výrazné bolesti v podbřišku mimo menstruační období, zajděte se nechat vyšetřit! Pokud tělo zápasí s nějakým zánětem, je oslabené, zánět sílí a může vzniknout něco vážnějšího, než je vaginální mykóza.

Femigel obdržíte v lékárnách a na www.prozdravi.cz.

Další tipy na jarní trendy najdete v našem jarním speciálu.