Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Styl od A do Z: 4 jednoduché módní triky, které oživí obyčejný outfit!

27. února 2017 | 06:00

Košile a džíny – to je oblíbená kombinace, která ovšem může působit poněkud fádně. Rozhodně ji ale nemusíte přestat nosit. Stačí si osvojit čtyři jednoduché triky, díky kterým dostane zdánlivě obyčejný outfit úplně jiný rozměr.

Jednoduché triky pro oživení košile i džín vám zaberou opravdu jen chvilku, a tak je hravě zvládnete, i když třeba zrovna spěcháte nebo nemáte příliš chuť se zdlouhavě parádit před zrcadlem. Začneme od košile. Ať už máte na sobě romantickou halenku, džínovou nebo třeba pruhovanou košili (ty jsou právě teď obrovský hit), vždy je zapněte až ke krku. Rozepnuté košile jsou teď pasé. Vždy zkontrolujte, jestli máte perfektně narovnaný límeček, protože zmačkaný může zkazit celkový dojem. Pokud máte ráda bižuterii, přidejte pod límeček ještě náhrdelník.

U košile ještě chvilku zůstaneme. Nezapomínejte u ní ohrnovat rukávy, modelu to dodá šmrnc. Ohrňte nejdříve velkou část až k lokti, tu pak znovu ohrňte a konce košile přehněte přes. Tak to teď nosí módní guru a blogeři. Stejně jako asymetricky zastrčenou košili. Knoflíčky jednoduše rozepněte až ke knoflíčku od kalhot a jednu stranu zastrkejte do kalhot a druhou nechte venku. Tento způsob úpravy košile můžete teď vidět nejen na milovnících módy, ale také třeba na figurínách v obchodech. Pokud je to pro vás příliš výstřední, zastrčte košili jen uprostřed a vykukující strany doupravte.

A teď konečně přejdeme k džínám. Na jaře a v létě nezapomínejte ohrnovat nohavice. Krásně to prodlouží nohu a osvěží celý model. Ohrnovat je můžete stejným způsobem jako rukávy. Stačí jen chvilka a mladistvý svěží outfit je hotový!

Na přesný postup se podívejte ve videu!

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: 4 jednoduché módní triky, které oživí obyčejný outfit! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ