Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Základy každého šatníku: Jak být stále šik?

24. února 2017 | 07:00

Naše šatníky doslova praskají ve švech, přesto samy často zažíváme pocit, že prostě nemáme co na sebe. Mnohdy za tím stojí špatně sestavený šatník, který se jen stěží dá kombinovat. Možná i vám chybí klasické kousky, které nikdy nevyjdou z módy, a v nichž navíc vždy budete vypadat skvěle!

Tmavé kalhoty

Každá z nás potřebuje kalhoty, které lichotí její postavě a v kterých se cítí dobře. Je dobré vědět, že lesklý materiál přidává nositelce na objemu, kdežto matný materiál zeštíhluje. Nestárnoucí klasikou jsou cigaretové kalhoty, správně zvolený střih dokáže lichotit každé postavě. Pokud klasické kalhoty správně zkombinujete, můžete je obléct jak do práce, tak na víkendovou procházku po městě.

Univerzální svetr

Je vám pořád zima? Kvalitní svetr vás zahřeje. Nezapomínejte, že materiály jako vlna nebo merino prostě ničím nenahradíte. Velkou parádu uděláte i v kašmírových svetrech, které jsou sice dražší, ale pokud se o ně budete dobře starat, vydrží vám bez vad i dlouhá léta. Pokud chcete, aby byl svetr univerzální, volte střídmé barvy a perfektně padnoucí střih, ve kterém budete jednoduše šik!

Dejte přednost kvalitě před kvantitou
Autor: Shutterstock

Bílá košile

Bílá košile tvoří základ šatníku už několik let. Najít tu správnou, která vám střihově perfektně sedne, není zrovna jednoduchý úkol. Bílou košili můžete nosit po celý rok, je prostě sázkou na jistotu, když chcete vypadat dobře. Hodí se k mnoha příležitostem – od volnočasových až po ty slavnostní.

Malé černé

Nesmrtelné Little Black Dress jsou k dostání v nespočetném množství střihů. Dají se kombinovat naprosto se vším… S podpatky, honosnými doplňky, ale také s látkovými teniskami a džínovou bundou. Malé černé jsou bez nadsázky univerzální šaty pro celou řadu příležitostí.

Také toužíte po vlastní šatně?
Autor: Profimedia

Pohodlné boty

Možná dáváte přednost botám bez podpatku, ale jedny klasické lodičky v neutrální barvě byste určitě vlastnit měla. Jaké jsou jejich výhody? Podpatky umí dokonale prodloužit nohy a celkově zeštíhlit vaši siluetu. Neméně dobrou službu vám udělají i kvalitní baleríny či oblíbené oxfordky a klasické dámské polobotky. Pamatujte, že boty by za žádných okolností neměly být obnošené a špinavé. Zablácenou botou svůj outfit totálně zazdíte.

Aktuální jarní trendy si můžete prohlédnout zde!

Autor: mba