Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Správná péče o pokožku kolem očí může zabránit vzniku vrásek

13. března 2016 | 06:00

Vnější vlivy jako je vítr, světlo, mráz či sluneční paprsky, zanechávají v okolí očí viditelné stopy. Právě jaro je ideální období, kdy můžete dodat pokožce potřebnou energii a připravit ji na vysoké jarní teploty. S přibývajícími roky pleť navíc ztrácí pružnost i elasticitu, proto bychom s péčí o ní měly začít hned.

Pečlivě se odličujte!

Chcete-li mít krásnou pleť bez pupínků, začněte u každovečerního rituálu důkladného odlíčení. Pořiďte si speciální přípravek k odlíčení očí, který zaručí snadné a dokonalé odstranění líčidel. Pokud pleť nezbavíte nánosu líčidel, bude postupem času bez jasu, s ucpanými póry a vráskami.

Pleť důkladně vyčistěte!

Když jsou oči čisté, je nutné z pokožky odstranit zbytky make-upu, pot, špínu a maz nasbíraný během celého dne. Použijte přípravek určený pro odstranění hrubých nečistot jako je pleťové mléko, čistící olej, pěna nebo emulze. Poté použijte pleťovou vodu k dočištění, tonizaci a osvěžení pleti. Nezapomínejte, že čistá pokožka lépe absorbuje další přípravky.

Autor: Shutterstock.com

Pokožku hydratujte!

Na dokonale čistou pleť můžeme aplikovat kvalitní pleťový krém pro vyživení a  omlazení pleti. Po dvacátém pátém roku by každá žena měla být ve výběru krému náročná a jen tak s něčím se nespokojit. Již nejde jen o hydrataci, ale také regeneraci a boj se stárnutím.

Chraňte okolí očí!

Oční okolí je velmi citlivé na sluneční svit, který tvoří až z 95 % UVA paprsky. Ty pronikají hluboko do kůže, kde způsobují předčasné stárnutí, vrásky, pigmentové skvrny a zadělávají i na další potíže. Před těmito paprsky  se nabízí dvojí ochrana. S příchodem jara je dobré se začít proti UVA paprskům bránit krémy s ochranným faktorem alespoň 30. Další zaručeně účinnou ochranu jsou sluneční brýle s UV filtrem.

Autor: shutterstock.com

 Zdravé oči jsou základ!

Aby oči a pokožka jejich okolí byly zdravé, zařaďte do svého jídelníčku alespoň jednou za čas špenát, mrkev, rajčata, papriku, řeřichu, pomeranče, meruňky, šípek či vejce. Obsahují totiž důležitý vitamín C , který pomáhá při tvorbě a ochraně kolagenu a tím udržuje pružnost pokožky.

Nejnovější jarní trendy si prohlédněte zde!

Autor: mba