Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Novinky v estetické medicíně: díky čemu můžete na jaře vypadat mnohem mladší

Trendem jsou zákroky, které nebolí a trvají jen chvilku
29. února 2016 | 08:00

Ideál ženské krásy není v každé zemi stejný. Zatímco v Jižní Americe jsou symbolem krásy zadečky a v Asii třeba šíje, České republice vévodí obličej a prsa. S tím souvisí i nejoblíbenější zákroky, o které je největší zájem, a které kliniky neustále vylepšují. Jaké novinky nabízí obor neinvazivní estetické medicíny a plastické chirurgie pro rok 2016?

Mnohé z nás chtějí vypadat stále mladší a stále lépe, a proto stále častěji k běžné kosmetické péči přidáváme i péči odborníka, který nám s vylepšováním trochu pomůže. Co můžeme vyzkoušet, pokud hledáme způsob, jak omladit obličej a zdokonalit tělo? 

Kromě klasické liposukce nebo bezbolestné liposukce se na našem trhu objevují i další novinky a trendy. Jaké? Novinkou je třeba 4D lifting . "Jde o kombinaci tekutého liftingu obličeje a intra orálního liftingu laserem uvnitř dutiny ústní," vysvětlujte odbornice na ženskou krásu Petra Řehořková z pražské Petra Clinic, která tuto metodu v Česku nabízí zatím jako jediná klinika.

Díky tekutému liftingu může klientka očekávat zlepšení kvality pleti, odstranění vrásek, zpevnění kontur obličeje a vyplnění objemu i tvaru rtů. Ošetření je rychlé, není omezeno zdravotním stavem ani věkem, přesto zasáhne všechny vrstvy kůže až do hloubky. „Ošetření nebolí a nijak klienta neomezuje, není na něm viditelné žádné poškození, takže 4D lifting krásně stihnete i v polední pauze,“ dodává ještě wellness koučka.

Petra Řehořková
Autor: Petra Clinic
Další novinkou jsou infuze s vitaminem C pro omlazení organismu a zvýšení imunity. Vitamin C je silným antioxidantem a společně s vitamin E je považován nejen za vitamin zdraví, ale také krásy. „Co se týče vitaminu C jsme závislí na jeho příjmu zvenku, tedy z jídla nebo v podobě doplňků stravy. Někdy ale ani to nestačí, zvlášť v období zimy. Nitrožilním podáním lze krásně kompenzovat poptávku těla po tomto vitaminu a tím využít všechny jeho výhody,“ tvrdí Řehořková. Kromě omlazení organismu přináší vitamin C také výrazné posílení imunitního systému. Jeho aplikace je vhodná i jako prevence onemocnění, při únavě, stresu či zvýšené fyzické zátěži.

Mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější procedury v oboru neinvazivní estetické medicíny patří liposukce bříška zvaná Vanquish, která vás zbaví podkožního tuku na břiše v problémových partiích. Ošetření je bezbolestné a není nutná žádná anestezie. Přístroj dokáže cílit přímo na problémové partie a tak zasáhnout ten skutečný problém.

Stále oblíbenější je také mezoterapie kyselinou hyaluronovou. Jde vlastně o vyplnění vrásek právě touto látkou, kterou naše kožní tkáň obsahuje přirozeně, ale s přibývajícím věkem její obsah klesá. Při ošetření se eliminují vrásky či vyhlazují tzv. nasolabiální rýhy, tedy prohlubně objevující se mezi nosem i rty.

Kyselina hyaluronová pomáhá rovněž odstranit kruhy pod očima, které nemusí být jen známkou probdělé noci. Zároveň lze její aplikací zvětšit i vytvarovat rty, bradu i kontury obličeje. Kyselina se nasaje do injekční stříkačky, aplikuje se do požadované kožní tkáně a výsledek se dostavuje prakticky okamžitě.

Autor: red