Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dejte pleti vláhu: Nejlepší domácí masky pro vysušenou pokožku

  • Skvělou pleťovou masku si můžete vytvořit i doma.
    26. srpna 2013 | 07:00

    Vaše pleť během letních měsíců dost trpí, je dehydratovaná, často se loupe a je vysušená. Proto je dobré jí čas od času dopřát hloubkovou nálož vláhy, která jí znovu probudí k životu. Pro skvělé pleťové masky ovšem nemusíte chodit daleko, stačí, když zajdete do své vlastní ledničky a připravíte si opravdu skvělou domácí masku pro suchou pleť.

  • Heřmánková maska


    Bylinkový čaj je skvělý na nechutenství
    Autor: profimedia.cz
    Na voňavou masku budete potřebovat 100 g sušeného heřmánkového květu, které zalijte malým množstvím uvařené vody tak, aby vznikla jakási kaše. Nechte odstát 15 minut a naneste kašičku na gázu, kterou přiložte na obličej a nechte asi 20 minut působit. Omyjte vlažným heřmánkovým čajem a vodou.
  • Banánová maska s vločkami


    Banán a vločky
    Autor: Shutterstock.com
    Banán dokáže vrátit sluncem vysušené pokožce potřebnou hloubkovou hydrataci. Na banánovou masku budete potřebovat půlku zralého banánu, 1 lžičku bílého jogurtu a 1 lžičku mletých ovesných vloček. Banán rozmačkejte a smíchejte s jogurtem a vločkami do jemné kaše. Naneste na 20 minut na očištěnou pleť a omyjte vlažnou vodou.
  • Banánová maska s olivovým olejem a žloutkem


    banánová maska se žloutkem
    Autor: Shutterstock.com
    Tahle maska bude doslova hydratačním pohlazením pro vaši pokožku. Jednoduše si ji vytvoříte z půlky banánu, lžíce olivového oleje a jednoho žloutku. Banán rozmačkejte a smíchejte s dalšími ingrediencemi do hladké kaše, kterou naneste na obličej. Nechte působit 20 minut a omyjte vlažnou vodou.
  • Jogurtovo-citronová maska s droždím


    Jogurt
    Autor: Shutterstock.com
    Opravdu výživnou hydratační masku si lehce připravíte z kostky droždí, lžíce bílého jogurtu, lžíce olivového oleje a lžičky citronové šťávy. Droždí rozdrobte do mističky a společně s olivovým olejem umíchejte dohladka. Přidejte jogurt a citronovou šťávu a naneste na suchou očištěnou pokožku. Působit nechte tak dlouho, dokud nezačne droždí na pleti osychat a praskat. Opláchněte vlažnou vodou a nakonec vodou studenou, která uzamkne póry pleti.
  • Avokádová maska


    avokádo
    Autor: Shutterstock.com
    Výtečná pro pleť je avokádová maska z půlky avokáda a lžíce olivového oleje. Směs utřenou do hladké kašičky naneste na pokožku a 20 minut nechte působit až do hloubky. Pak omyjte teplou vodou.

Božské tělo