Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Seriál Ulice: Kdo je ve skutečnosti nová exotická kráska Jana?

8. listopadu 2018 | 13:59

Sára Affašová (24) je nová mladá posila seriálu Ulice. Její postava Jany přijede společně s Rozinou z Ameriky. Doma má trable s rodiči a snaží se uchytit jako herečka. Její představitelka také stále studuje herectví a jejím přítelem je slavný tanečník ze StarDance Michal Necpál (31).

Jaká je tvoje role v seriálu Ulice?
Jana je extrovertní a cílevědomá holka, která touží po tom být úspěšná. Věci moc nepromýšlí do důsledku. Za její zdánlivou neprůstřelností je ale notná dávka nejistoty a osamělosti. Doma má autoritativní matku. Před svým odjezdem do USA, kde se seznámila s Rozinou, studovala hereckou konzervatoř. Byla dobrá, vybral si ji do malé role nějaký zahraniční štáb, který tu točil. Nabídli jí pak kšeft v USA a Jana získala pocit, že má cestu do Hollywoodu otevřenou. Utekla do USA těsně před maturitou, a to jí matka nemůže zapomenout. Po jejím návratu jí to dává pořádně sežrat a nedokážou si k sobě najít cestu. Jana je odhodlaná zařídit se po svém, jejím motorem je matce dokázat, že to dokáže. Rozina je zatím Janinou jedinou kotvou.
Svůj herecký talent po návratu zkouší Jana jakkoliv uplatnit, obchází castingové agentury, ovšem bez valného úspěchu – talent sice nepostrádá, konkurence je ale velká a ji nikdo nezná.

Co ze sebe dáváš Janě? Odráží se v ní nějaká tvoje vlastnost?
Myslím, že Jana a já máme společnou určitou roztěkanost, neposednost a energičnost.

Jana je instagramerka, jaký ty máš vztah k sociálním sítím?
To je pravda, Jana miluje instagram a tráví na něm velkou spoustu času. Já instagram mám, ale nejsem v něm, popravdě, nejzběhlejší. Před nedávnem jsem se tomu začala trochu víc věnovat a postupně se učím, do té doby jsem byla spíše pasivnější "očumovatel". Myšlence influencerství se nebráním, uvidíme časem...

Jak se ti líbí v Ulici?
V Ulici je příjemný pracovní kolektiv, takže moc hezky. První den jsem se snažila zapamatovat si hlavně jména, těch bylo hodně… všichni byli moc milí, takže moje začátky proběhly bez problémů.
Jelikož jsem stále školou povinná (jsem v absolventském ročníku činoherního herectví na DAMU), chodím stále na tréninky, semináře, zkoušíme ve školním divadle DISK a máme večerní představení. Časové možnosti jsou omezené - proto jsem nabídku zvažovala.

Vzhledem k tomu, že nemáš typicky české příjmení a působíš šmrcnutě exotikou, nabízí se otázka ohledně tvých kořenů...
Tatínek pochází ze Sýrie, proto vypadám "šmrncnutě", maminka je Češka, já se v Praze narodila a celý život tu žiji. Vystudovala jsem osmileté gymnázium v Praze, kde jsem působila v amatérském divadelním souboru. Hrála jsem si pro radost, protože mě to bavilo a naplňovalo, mohla jsem se vybít a tak trošku předvádět. Na DAMU mě to po maturitě ale prve netáhlo, vyzkoušela jsem si semestr na Molekulární biologii a biochemii organismů na UK. Po semestru jsem přišla na to, že to, co mě skutečně naplňuje, je právě herectví. Dostala jsem se na DAMU a bylo.
Co se týče volného času, mám pejska, se kterým trávím čas nejraději. Ráda tančím a zkouším různé pohybové aktivity. A moc ráda trávím čas se svými přáteli a rodinou.

VIDEO: Podívejte se na Rozinu s Janou.

Video se připravuje ...
Ulice: Rozina s Janou přiletěly z USA • VIDEO: TV Nova