Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Získejte víc času sama na sebe, umývejte nádobí v myčce místo dřezu!

24. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Generace našich matek často odmítá mytí nádobí v myčce s poukazem na to, že přece „nádobí zabere jen pár minut“. Ve skutečnosti průměrná hospodyňka stráví u dřezu ročně něco kolem 15 dnů. Pokud by si domů pořídila myčku nádobí, ušetřila by podle britské studie minimálně týden!

Představte si, že máte hodinu volného času jen sama pro sebe. A teď si představte, že nemusíte už nikdy mýt nádobí v ruce. Obojí získáte, když si pořídíte myčku nádobí. Podle britské studie stráví lidé každým ručním mytím průměrně asi jednu hodinu. Majitelé myčku nádobí přitom zvládnou v průměru naskládat i vyskládat jednu várku nádobí do myčky a ven za 9 minut. Ušetřený čas pak můžete věnovat něčemu daleko příjemnějšímu, než je máčení rukou v teplé vodě!

Šetříte přírodu i svou peněženku

Už dávno neplatí, že by myčka byla drahé exkluzivní zboží. Kvalitní myčku lze dnes pořídit již velmi výhodně a její koupě se v dlouhodobém horizontu rozhodně vyplatí. Při ručním mytí totiž musíte na ohřívání vody spotřebovat asi dvakrát víc energie, než potřebuje myčka. Stejně tak při ručním mytí ve skutečnosti vyplýtváte přibližně desetkrát víc vody, než kolik využívá myčka na jednu várku nádobí. Takže mytím v myčce potěšíte nejen přírodu, ale také svoji peněženku.

Autor: reckitt Benckiser, spol. s r.o.

Mytí je hygienické a efektivní

Možná vám připadá, že čím víc drhnete zaschlou špínu z pekáče v rukou, tím lépe jste kousek nádobí umyla. Pro drobné mikroby a bakterie to ale nemusí platit. Lépe se jich zbavíte mytím v myčce, protože ta odstraňuje nečistoty pomocí proudu daleko teplejší vody, než kterou člověk snese na kůži. Používá také silnější mycí přípravky, než jsou ty na ruční mytí (např. Finish Quantum Max), které si poradí téměř s čímkoli.

Leskne se i bez leštění

Pokud používáte při mytí v myčce kvalitní čisticí prostředky, můžete ve svém životě zapomenout také na leštění sklenic a příborů. Díky vyšším teplotám mytí bude mít nádobí z myčky nádherný lesk a nebude na něm ani stopy po zaschlých kapkách vody. Lešticí přípravky v profesionálních tabletách a prášcích do myčky totiž dokážou dokonale oddělit vodu od povrchu nádobí, a to se tak bude blýskat čistotou. Pak budete litovat jedině toho, že ještě nikdo nevynalezl myčku na okna, podlahy a nábytek!

Autor: reckitt Benckiser, spol. s r.o.

Nové myčky nádobí Bosch s technologií Zeolith® dokážou více než jen dokonale mýt. Jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a funkcemi pro dosažení perfektních výsledků mytí a sušení nádobí. Nyní získáte při koupi myčky Bosch jako dárek také leštidlo Finish Rinse Aid Shine and Protect a tablety Finish Quantum Max na 3 měsíce. Více se můžete dozvědět na stránkách www.boschfinnish.cz

Advertisement