Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Reportáž z Lego festivalu: 7 milionů kostek ke stavění, jezdící vlaky i soutěže pro děti

Video se připravuje ...
KidsFest věnovaný Legu je v Praze vůbec poprvé ve střední Evropě. Na co se na něm můžete těšit?
VIDEO: Adam Balažovič
20. června 2015 | 06:00

Říká se, že nic nebolí rodiče tolik, jako když uprostřed noci šlápne bosou nohou na kostičku lega. I když jich ale na festivalu KidsFest v pražských Letňanech naleznete víc než sedm milionů, ze kterých si můžete skládat, bát byste se měli spíš toho, že odtud nebudete schopni odvléct své ratolesti. K vidění a zažití je toho dost a dost.

Od 13. do 28. června 2015 máte na pražském výstavišti PVA Expo Praha Letňany možnost navštívit KidsFest, který je celý o plastové stavebnici, kterou milují snad všechny děti a až neuvěřitelné procento dospělých.

Ve dvou halách naleznete atrakce a výstavy věnované Legu. Přestože spousta instalací je hotovými uměleckými díly, která můžete obdivovat jen zpoza zábran, ke kostičkám samotným se vy i děti dostanete, jak jen si budete přát.

První hala je zaměřena právě na malé návštěvníky. Naleznete zde mnoho prostorů věnovaných jednotlivým kolekcím Lega, jako jsou například City, Chima, Heroes nebo Friends. Nudit se nebudou ani nejmenší děti, pro které je připraven Duplo koutek. Celý KidsFest navíc děti provází prostřednictvím malých úkolů, jejichž splněním sbírají razítka, která při odchodu vymění za drobný dárek.

Druhá hala je zaměřená na už odrostlejší děti a dospělé – kralují jí výtvory Lego fanoušků a certifikovaných stavitelů, nad kterými budete moci jen žasnout. Zabaví vás ale i koutky věnované Star Wars, Minecraft nebo Lego Technics, kde si budete moci dálkově ovládat modely strojů sestavené z lega.

A pokud by vaše děti náhodou začaly plastové kostičky nudit, k dispozici jsou vám i jim Lego videohry, animované filmy a seriály. Také je tu nafukovací skákací hrad. Přemýšlíte o návštěvě akce? Podívejte se na naši reportáž.

Autor: Brigita Zemen