Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V neděli je Den otců: Co byste mu měli pořídit, ať už je hračička nebo sportovec?

  • 19. června 2015 | 06:00

    Jen malou chvíli po Dni matek přichází Den otců, protože i váš muž nebo tatínek si zaslouží být alespoň jednou v roce (ne že bychom to nedělaly mnohem častěji, že) obletován a hýčkán. Pokud ještě nemáte žádný dárek, máme pro vás tipy pro každý typ. A hlavně – nezapomeňte si v neděli někam vyrazit jako rodina, ať si to pořádně užijete.

  • Tatínek sportovec

     

    Sportovec
    Autor: archiv firem
    Pro aktivní muže, kteří v létě běhají a jezdí na kole nebo na vodě, zatímco v zimě prakticky neslezou z lyží, je ideálním dárkem něco, co jim jejich koníček zpříjemní. Ať už jsou to na první pohled džínová bunda Levi´s, ze které se ale vyklube dokonale funkční bunda na kolo, nebo měkké, pohodlné a odpružené běžecké boty Mizuno hrající všemi barvami duhy. Nebo mu prostě pořiďte koloběžku, kterou milují kluci i muži všech věkových kategorií.

  • Tatínek gentleman

     

    Gentleman
    Autor: archiv firem
    Udržuje si váš muž neustále hladce oholenou tvář nejen proto, aby se mohl bez obav pusinkovat se svými ratolestmi? Darujte mu jednu z novinek v oblasti péče o mužské vousy. Technicky založené potěší nový holicí strojek z řady Braun Series, ty, kdo nedají dopustit na žiletku, zase Gillette ProGlide FlexBall s pěti břity a výkyvnou hlavicí. A pokud si naopak váš gentleman pěstuje plnovous (protože lumbersexuálové jsou sexy), pořiďte mu mycí krém na mužský obličej a vousy Kalamazoo od LUSH.

  • Tatínek hračička

     

    Hračička
    Autor: archiv firem
    I po čtyřicítce váš muž hraje počítačové hry, chodí na poker nebo se občas není schopen odtrhnout od Clash of Clans? Darujte mu něco, do čeho se můžete zapojit i vy, nebo alespoň děti. Každého hračičku bude určitě bavit Xbox, obzvlášť v případě, že si pořídíte ten, který se neovládá ovladačem ze sedačky, ale samotným pohybem. Pokud je ale chcete zvednout od monitorů, televizí i displejů, sáhněte po deskové hře. Loopin´ Louie je tak snadná, že ji zvládnou i čtyřleté děti, ale současně tak zábavná, že bude bavit i ty čtyřicetileté.

  • Tatínek intelektuál

     

    Knihomol
    Autor: archiv firem
    Patří váš muž mezi knihomoly, kteří čtou ráno noviny, v poledne web a večer knihu? Pořiďte mu elektronickou čtečku. Ideálně Kindle, který se chlubí wi-fi a podsvíceným displejem. Vedle jeho oblíbených titulů se mu do čtečky vejdou bez problémů i knížky pohádek, které svým dětem může číst před spaním, aniž by v pokojíčku musely mít rozsvíceno. Pokud ale nedá dopustit na papír, určitě ho neurazí detektivní bestseller manželů Ahndorilových píšících pod pseudonymem Lars Kepler: Stalker.

  • Tatínek výletník

     

    Výletník
    Autor: archiv firem
    Vůně lesa, batoh na zádech a hlavně nechat město a moderní vymoženosti daleko za sebou. Pokud i vy máte za muže "outdooráře", pořiďte mu něco, co v přírodě ocení. Třeba superpohodlné trekové sandály Teva, ve kterých zvládne nachodit tolik kilometrů, kolik se mu jen zachce, nebo extrémně odolnou powerbanku Goal Zero Venture, se kterou bez problémů 3krát nabije svůj smartphone nebo 5krát outdoorovou kameru. Zvládne i hrubější zacházení a má svítilnu, která rozhodně není jen nouzová. A nezapomeňte také na "kápézetku", neboli krabičku poslední záchrany. Určitě se mu bude hodit, pokud se na výlet rozhodne přibalit i děti.

  • Tatínek šéfkuchař

     

    Kuchař
    Autor: archiv firem
    Dřímá ve vašem muži druhý Jamie Oliver, akorát ho ještě tak úplně neprobudil? Pořiďte mu Kuchařku pro mého muže od Veroniky Zemanové. Najde v ní recepty na polévky, hlavní chody i sladká jídla ke všem příležitostem. Ať už potřebuje jen "přežít", když se vydáte pryč, nebo chce uvařit pro vás, děti nebo partu kamarádů. Chcete-li, aby se cítil skutečně jako šéfkuchař, pořiďte mu gril, aby mohl sklízet uznalé pohledy a pochvalné pomlaskávání strávníků. Určitě si zamiluje například LotusGrill, který je přenosný, rozehřívá se jen 3 minuty, a přestože je na klasické dřevěné uhlí, je bezkouřový, takže na něm můžete bez problémů grilovat nejen na terase nebo na balkoně, ale klidně i uprostřed bytu.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.