Těchto 10 vět nikdy neříkejte ženě, která potratila. Raději mlčte!

  • Těchto 10 vět nikdy neříkejte ženě, která potratila. Raději mlčte!
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    20. března  2017 
     06:00

    Přijít o nenarozené dítě je pro ženu jednou z nejhorších životních zkoušek, jakými může projít. Její tělo je zmítáno hormony a duše smutkem. "Ale nejhorší je to mlčení, které vás obklopuje. To, jak si lidé potichu šuškají, že jste přišla o dítě, a litují vás," říká Helena (27), která před třemi lety potratila své první miminko. Ačkoli je dnes hrdou matkou roční holčičky, na období po potratu vzpomíná s velkou hořkostí. Kromě šuškání jí vadila i slova mnoha lidí, kteří naopak měli potřebu se k jejímu trápení vyjádřit. 

  • A nepilas moc kávy? Nebo alkoholu? To ty tvoje cigarety!

    Autor: Profimedia.cz

    Tak předně: nic z toho většina těhotných žen nedělá, ale i kdyby, tak poslední, co potřebují slyšet, je, že si za to můžou samy. Nemůžou! Děti donosí mnohé alkoholičky i narkomanky. To, že si snad tu a tam srkly kávy, vína nebo nedejbože potáhly z cigarety, s jejich potratem nijak nesouvisí.

    Vybíráte jméno pro dítě? Pozor, může mu ublížit na celý život!

    Vybíráte jméno pro dítě? Pozor, může mu ublížit na celý život!

    Všichni rodiče si rádi myslí, že jejich dítě je to nejroztomilejší, nejchytřejší, nejrychlejší, nejzajímavější, prostě nej. A ještě jeden jev tu je,…celý článek

  • Prostě se to nemělo stát. Měla bys přemýšlet o adopci

    žena
    žena
    Autor: Shutterstock

    A proč by se to nemělo stát? Vy jste vědma? Přečtete mi budoucnost z čajových lístků? A proč do toho pletete adopci?

  • V tvém věku to není nic zvláštního. Musela jsi s tím počítat


    žena
    žena
    Autor: Shutterstock

    Takže jsem úplně pitomá, že jsem vůbec otěhotněla? Zasloužím si to, protože jsem naivně předpokládala, že mohu mít ve čtyřiceti dítě? Nebo co mi tím chcete říct?

    Vzteká se? Našli jsme jednoduchý trik, který skvěle funguje!

    Vzteká se? Našli jsme jednoduchý trik, který skvěle funguje!

    Záchvatům vzteku se v dětství skoro nedá vyhnout, i když některé dětí jsou vzteklejší než jiné a jiné jsou naopak spíš povahy klidnější. V každém případě…celý článek

  • Ty s tím naděláš. Vždyť je to jen jako silnější menstruace!

    žena
    žena
    Autor: Shutterstock

    Pokud jste žena, představte si to nejhorší PMS, násobte deseti a styďte se. Jste-li muž, zkuste se vcítit do kůže někoho, koho tak dvacet minut kopali do varlat a jehož holka mu řekla, že v posteli nestojí za nic. Tak nějak se asi cítím.

  • Určitě bylo to dítě nějak v nepořádku. Ber to jako požehnání

    Autor: Shutterstock.com
    Jsem požehnaná! Aleluja! Jen mě nikdy nenapadlo, že požehnání přináší tolik bolesti a pocitu prázdnoty. Jděte do háje s božími záměry!

  • Vrať se co nejdříve do práce a pusť to z hlavy

    Autor: Shutterstock.com

    A o co jiného si myslíte, že se snažím? Jenže pustit to z hlavy není jednoduché. Jo a pardon, ještě jsem zapomněla na tu hormonální smršť, která se mnou bude ještě minimálně měsíc cloumat tak, že trávit se mnou pět pracovních dnů v kanceláři rozhodně nechcete.

    Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

    Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

    Tohle nás hodně pobavilo. Holandská výtvarnice moc vtipně zachytila, jak se někdy cítí všichni rodiče světa, kteří se starají o nejmenší děti. Moc…celý článek

  • Vidělas ten plod?


    Za přibírání na váze může i deprese.
    Za přibírání na váze může i deprese.
    Autor: Shutterstock.com

    Když se mě na tohle kamarád zeptal, myslela jsem si, že si ze mě dělá srandu. Ale dost nejapnou. Takže pro všechny, které by to zajímalo: Néééééé!

  • Nechutné

    žena
    žena
    Autor: Shutterstock

    Ano, přesně takovou reakci jsem si vyslechla. Musím přiznat, že jsem na to nebyla schopná nijak reagovat. Byla jsem v takovém šoku, že jsem stěží zvládla dýchat.

  • Tvoji rodiče (partner) musí být zklamaní

    Autor: Shutterstock.com

    Tak určitě je mrzí, čím si musím projít, ale nejsou tu od toho, aby mě podpořili? Což je mimochodem to, co dotyčný člověk, který tuhle blbost vypustil z úst, rozhodně nedělá.

  • Když se to stalo jednou, bude se to opakovat. Musíš se obrnit!

    Autor: Shutterstock.com

    I kdybyste měli pro tohle neuvěřitelně hulvátské sdělení miliony důkazů, mlčte. Jinak se může stát, že se i vám něco stane!

    Naštěstí se spoustě žen i po předchozím potratu podaří znovu přijít do jiného stavu, zvládnout celé těhotenství a nakonec porodit. Podívejte se, co se během té doby děje s ženským tělem!

    Na angínu většinou nejsou nutná antibiotika! Bohužel, lékaři je stále dávají

    Na angínu většinou nejsou nutná antibiotika! Bohužel, lékaři je stále dávají

    Ačkoli přibývá moderních diagnostických metod a stále přesnějších odběrů krve, některé věci se nemění: jakmile přijdete k doktorovi s náběhem na nějakou…celý článek

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku