Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dárky pro babičku a dědečka: Nemusí to být jen doplňky stravy!

  • 13. prosince 2014 | 06:00

    Často největší problém s vymýšlením dárků připadá na ty, kterými chceme obdarovat naše prarodiče nebo starší rodiče. Většinou totiž po nás nic nechtějí, protože budou mnohem raději, když si za ušetřené peníze koupíme něco sami. Ale ve chvíli, kdy by pod stromečkem od nás ten dárek nenašli, byl by oheň na střeše a okamžitě bychom se stali tím nejméně oblíbeným vnoučetem. Proto vám přinášíme několik osvědčených tipů, kterými se můžete inspirovat, jestliže jde do tuhého a vy stále ještě nemáte nic vymyšleno. 

  • Babičko, dědečku, vyprávějte!

    Ráda poslouchám vyprávění svých prarodičů o tom, jak to bylo dřív. A nejen jejich, ale i ostatních starších lidí. Ačkoliv se na jejich vzpomínkách za ta léta usadil prach, a tak některé skutečnosti vnímají jinak, respektive si je jinak pamatují, pořád jsou zábavné a poučné. I proto je jedním ze skvělých dárků kniha Babičko, vyprávěj, potažmo Dědečku, vyprávěj. Její prázdné stránky čekají na to, až budou zaplněny memoáry. Nenechte však své prarodiče vzpomínat samotné. Staňte se jejich průvodci do historie a příběhy z jejich mládí zachyťte společně s nimi.  

    Knihu Babičko, vyprávěj nebo Dědečku, vyprávěj koupíte u většiny knihkupců nebo na adrese www.babickarstvi.cz, kde se můžete inspirovat i k jiným dárkům. Cena se pohybuje od 390 Kč do 490 Kč.

    Babičko, vyprávěj
    Autor: archiv firem
  • Na zimní procházky

    Ačkoliv zima ještě nevytasila všechny své trumfy, není radno ji příliš podceňovat. Ranní mrazíky dovedou proměnit schůdný chodník na jedno velké kluziště, kde má problém udržet stabilitu i mladý člověk, natož pak naše babičky a dědečkové. Aby se nemuseli v zimě, při náledí nebo sněhu bát vyjít ven, pořiďte jim nesmeky. To jsou návleky na boty, které zabrání uklouznutí, a ušetří tak bolesti vašim drahým při nečekaném pádu. Nesmeky seženete v nejrůznějších podobách ve sportovních obchodech nebo v internetovém obchodu http://nesmeky.info/
    Nesmeky na boty
    Autor: archiv firem
  • Na čaj o páté

    Christmas Tree, Ahmad Tea
    Autor: archiv firem
    Pokud si vaši prarodiče pochutnají na dobrém čaji, pak jim určitě udělá radost dárkové balení čaje Ahmad. Firma Ahmad je rodinná společnost, která už čtyři roky dbá na kvalitu a chuť tohoto výjimečného nápoje. Dárkové balení Christmas Tree obsahuje tři druhy čaje, a to Novel Thyme (zelený čaj s tymiánem a jahodou), Winter Prune (čínský černý čaj se švestkou) a Yunnan Mist (čínský černý čaj s oříškovým likérem). Jestliže máte i vy rádi čaj, určitě se o něj s vámi prarodiče podělí a šálek vám nabídnou, až je přijdete navštívit. 
  • Víkendový relax

    Časté stěžování si na to, jak je všechno bolí a že to jejich tělo už není to, co bývalo, rychle smáznete víkendem v lázních. Pokud svým rodičům nebo prarodičům zaplatíte víkend v nějakém wellnes centru, zaručeně jim to udělá radost. Nejen že je masáže, sauny, vířivky a bazény posílí po fyzické stránce, ale také zaručeně i po té psychické. A je jedno, jestli je pošlete do Mariánek, do Podhájské na Slovensko nebo třeba do některého z vyhlášených rakouských spa hotelů, jako je třeba Larimar (www.larimarhotel.at). 
    Hotel Larimar
    Autor: archiv firem
  • Klid mysli i těla

    Patří-li vaši staroušci mezi ty aktivnější jedince, pak je potřeba je v tom podporovat! Pořiďte jim meditační polštářek. Zajistí dokonalou stabilitu těla, neboť vyvýší zadek, srovná páteř a dovolí oběma kolenům, aby se dotýkala podložky. Polštář lze ale použít i jako obyčejný sedák. Při sezení na něm se odlehčí tlak na dolní pánev, kostrč i prostatu. Polštář seženete na www.prirodni-matrace.cz
    Meditační polštář
    Autor: archiv firem
  • Za kulturou!

    "To my už se nikam nepodíváme, my na to nemáme peníze ani čas..." vysvětlují někteří prarodiče to, proč pořád sedí doma a nejdou někam do divadla, na koncert, prostě za kulturou. Často ale třeba jen nevědí to, kde sehnat ty správné lístky, nebo se jim prostě nechce se tím zabývat. Zaručujeme ale, že pokud jim darujete vstupenky na hezké představení nebo koncert jejich oblíbené muziky, vykouzlí jim to úsměv na tváři a určitě rádi půjdou! Co zvolíte, záleží jen na vás a na vkusu vašich blízkých. Pozor ale, jestliže máte už jen jednoho prarodiče, darujte mu i přesto lístky dva. Sólo se nikomu nikam chodit nechce, v páru je to mnohem lepší. A kdo ví, třeba si babička vybere vás jako svůj doprovod, takže si kulturu užijete i vy.
    Lístek na kulturu potěší každou babičku či dědečka.
    Autor: Profimedia.cz
  • Pro znalce vín

    Pokud váš dědeček patří mezi znalce vín a rád si pochutná na nějakém skutečně kvalitním vínu s duší, pak se nechte inspirovat v obchodě Wine Food Market. Seženete tam pravá italská vína přímo od dovozců a skrze lahodné chutě toskánských vín si člověk může zavzpomínat na letní dovolené. Mimo jiné zde pořídíte i italské pochoutky od sýrů přes šunky až po znamenité těstoviny, a mnohem více. Chuť jižní Itálie si tak s nimi pak budete moci vychutnat i vy. Všechny pochutiny seženete na http://www.winemarket.cz/produkty.php nebo v kamenných obchodech Wine Food Market.
    Toskánské dobroty seženete ve Wine Food Market v Praze.
    Autor: Profimedia.cz
  • Vůně pro každou příležitost

    Biobachovky, esence
    Autor: archiv firem
    Tímto dárkem potěšíte spíše babičku, ale ve výsledku to ocení třeba i děda. Bachovy květové bio esence nabízejí několik variant, které pomůžou v každé situaci. Fungují proti stresu, podrážděnosti, depresi, smutku, pomáhají jako skvělá úleva při šoku a dlouhotrvajícím žalu. Aplikace je jednoduchá – v případě potřeby stačí potřít zápěstí, spánky nebo kraje rtů. Esence tak zklidní člověka a oprostí ho od všech starostí. Seženete na www.bio-bachovky.cz
  • Na zdraví!

    Proenzi 3 plus
    Autor: archiv firem
    I když je to takový dar-nedar, někoho může skutečně potěšit. Třeba Proenzi 3 Plus. Darujte účinnou výživu kloubů, a to doplněk stravy Proenzi 3 Plus. Obsahuje osvědčenou kombinaci tří látek (glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM) obohacenou o unikátní komplex ExPur s kolagenem typu II. V dárkovém vánočním balení najdete kromě kúry na 2 měsíce také 90 tablet navíc, tj. jeden měsíc užívání zdarma. 
  • Pochoutky z Gruntu

    Každá babička s dědečkem si občas rádi mlsnou, a proto dárečky, které obohatí jejich běžnou tabuli, jistě přivítají. Pokud také dbáte na to, aby to, co jedí, bylo pokud možno v co nejvyšší kvalitě, je tady pro vás další skvělý tip na dárek. Gurmánská prodejna potravin Náš grunt, která má síť prodejen po celé České republice, totiž připravila dárkové vouchery v hodnotách 100, 300, 500 a 1000 korun, které mohou vaši blízcí využít v jakékoli prodejně. Veškeré potraviny, které řetězec nabízí, jsou od českých farmářů a malých výrobců. Více informací naleznete na http://www.nasgrunt.cz/.
    Věnovat můžete i dárkový poukaz do obchodu plného dobrot Náš grunt.
    Autor: archiv firem

Autor: Marie Šilhová, Marie Šilhová
Diskuse ke článku
.